Regija
PRIKAZALI FOLKLORNU BAŠTINU SLAVONIJE, POSAVINE I SPLITA

Godišnji koncert KUD-a “Matija Gubec”
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
DONJI MIHOLJAC - Kulturno-umjetničko društvo "Matija Gubec" Donji Miholjac organiziralo je u kinodvorani Osvit godišnji koncert, kojim je prikazalo rad svih svojih sekcija. Folkloraši, njih 65 zajedno s voditeljima, raspoređenih u dječjoj i starijoj folklornoj skupini, tamburaškoj sekciji te tamburaškom orkestru, a koji je prvi put nastupio, pokazali su ljepotu i raskoš hrvatskog folklora. Pod stručnim vodstvom Ane Marinković, Marte Sudarić, Elvisa Živkovića i Darka Nikolića, pjevači, plesači i svirači prikazali su folklornu baštinu Slavonije, Posavine, ali i Splita.

Posjetitelji su mogli uživati i u poeziji Sandre Kopić iz njezine zbirke pjesama "Duša puna Slavonije", a nastupio je i gajdaš Robert Kopić.

Sljedeći nastup KUD "Matija Gubec" imat će na 48. smotri folklora Miholjačko sijelo, koje će se održati u srpnju. "U suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom, ponosni smo suorganizatori i nositelji smotre folklora Miholjačko sijelo, a sudjelujemo u većini kulturnih i drugih događaja u gradu kroz razne organizacijske i pomoćne aktivnosti", rekla je dopredsjednica i koreografkinja starije folklorne skupine KUD-a Ana Marinković.

KUD "Matija Gubec" od 1947. godine svojim nastupima i drugim aktivnostima čuva i promiče kulturu i običaje donjomiholjačkog kraja, kao i drugih krajeva. S. Fridl
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

Najčitanije iz rubrike