Sport
NASTAVAK U SRIJEDU U NAŠICAMA

Frcalo na sve strane, nakon rata na terenu PPD stekao prednost
Objavljeno 22. svibnja, 2022.
Osječki suci Gubica i Milošević imali su pune ruke posla, pokazali su čak pet crvenih kartona i dva plava

Igrala se 53. minuta hrvatskog rukometnog derbija u Kutiji šibica. PPD Zagreb je protiv NEXE-a vodio 28:21 i bilo je već tada jasno kako će u srijedu u Našicama, uoči nove runde doigravanja za rukometnog prvaka Hrvatske, branitelji naslova imati prednost. "Zagrebaši" su u toj 53. imali napad, bivšeg igrača NEXE-a Sandra Obranovića nezgodno je u obrani zakvačio Borna Manci Mičević.



Obranović je burno reagirao, uhvatio je 12 centimetara višeg igrača (Obranović 195 cm, Manci Mičević 207 cm, nap. a.) za vrat i za dres. Slijedila su naguravanja, prijetnje kao na presicama uoči velikih boksačkih ili MMA mečeva, u ozbiljnu raspravu ušli su najiiskusniji, Željko Musa i kapetan NEXE-a Saša Barišić-Jaman, inače obojica sportaši od glave do pete. U tim trenutcima vjerojatno je "lansiran" i koji udarac. Tko će ga već znati. Najteže je bilo tada osječkim sucima Borisu Miloševiću i Matiji Gubici, koji zasad susret(e) PPD Zagreba i NEXE-a, nabijene tenzijama, uspijevaju odsuditi a da ipak ne bude većih prigovora. Uz pomoć zapisničkog stola Osječani su nakon svega prosudili da su izravne crvene kartone zaslužili Borna Manci Mićević i Željko Musa. Crvene, ali i plave kartone, što znači da će disciplinska komisija dodatno provjeravati njihove prekršaje i vjerojatno ih neće biti na sljedećoj utakmici u Našicama, dobili su Sandro Obranović i Saša Barišić-Jaman. Još je Ivan Čupić dobio dvije minute. Kada dodamo da je u prvom poluvremenu izravni crveni karton dobio pivot NEXE-a Mario Tomić, onda se doista može zaključiti da se u Kutiji šibica u subotu vodio pravi rat na terenu. A nije moralo biti tako. Nije se, srećom, ništa prenijelo nakon susreta. Pružili su ruke jedni drugima, okrenuli se svatko na svoju stranu i sljedećem susretu, već u srijedu u Našicama.

- Vjerujem da s naše i njihove strane neće u srijedu nitko nedostajati da neće biti novih sankcija. Naš fokus je pobijediti u Našicama i osvojiti još jednu titulu prvaka Hrvatske - poručio je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.

Trener NEXE-a Branko Tamše želi mu pomrsiti te račune. Velik hendikep mu je bio što je nezgodan udarac na treningu zadobio Halil Jaganjac, pa ga je poštedio subotnje utakmice s PPD Zagrebom. Kažu, opreza radi, ali pitanje je hoće li najbolji igrač i strijelac NEXE-a uopće biti u kadru za srijedu. Uz to, vratar Dominik Kuzmanović nastupio je (prilično dobro, nap. a.) unatoč virozi, a Janko Kević ulazio je u igru kako bi pucao (i pogađao, nap. a.) sedmerce.

- Nećemo tražiti alibi u tome koga nema. Tako nam je cijelu sezonu, Igrali smo dobar rukomet u prvom poluvremenu. Pali smo prema Zagrebovoj obrani, fulali smo neke zicere, napravili naše pogreške. Zagreb je to znao iskoristiti i zasluženo je pobijedio. Tu nemam što prigovoriti. Nema plakanja, u srijedu je nova utakmica. Nadam se da ćemo ponoviti ono što je bilo dobro, ispraviti ono što nije bilo dobro i onda vjerujem kako problema neće biti - poručio je trener NEXE-a.

Prije svega vjerujemo da će se ova serija privesti kraju bez repova i novih ružnih scena. Možda bi bilo mudro i za dobrobit hrvatskog rukometa da se sve odgodi za početak lipnja. Uostalom, Final Four Lige prvaka igra se debelo u lipnju (18./19.). NEXE sljedećeg vikenda u Lisabonu nastupa na Final Fouru Europske lige. Nije baš idealno igrati u polufinalu s Magdeburgom samo tri dana nakon borbe za naslov prvaka s PPD Zagrebom.

Krešimir Lacković
PPD Zagreb       31 (16)

NEXE       26 (15)

ZAGREB - SD Trešnjevka. Gledatelja 500. Suci: Gubica i Milošević (Osijek)

PPD ZAGREB: Slavić (6+1), M. Mandić (3); Vistorop 4, Ćavar 4 (4), Faljić, D. Mandić 1, Klarica 4, Gojun, Srna 4, Klis, Musa, Matanović, Čupić 8, Obranović 2, Leimeter 1, Grahovac 3

NEXE: Radovanović (7), Kuzmanović (4+1); Bakić 1, Barišić Jaman, Vejin 4, Jelinić 1, Vida 1, Manci Mičević 1, Blažević, Severac 5, Moslavac 2, Kević 5 (5), Tomić 1, Melić 4, Kavčić 1, Markušić

SEDMERCI: PPD Zagreb 5 (4), NEXE 6 (5); ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 14 minuta (Srna 2+2 Gojun 2+2, Obranović 2, Musa 2, Čupić 2, Grahovac 2), NEXE 16 minuta (Barišić Jaman 2+2+2, Severec 2, Tomić 2, Blažević 2 Markušić 2, Manci Mičević 2). Crveni kartoni: Musa, Obranović (PPD Zagreb), Tomić, Manci-Mičević, Barišić-Jaman (NEXE), plavi kartoni: Obranović (PPD Zagreb), Barišić-Jaman (NEXE)

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike