Sport
PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Vratile se praznih ruku s posljednjeg gostovanja
Objavljeno 22. svibnja, 2022.
Poražene su osječke rukometašice u 25. prvoligaškom kolu. Nije Osijek uspio doći do bodova na posljednjem gostovanju sezone. Bez rezultatskog se pritiska igralo u Trogiru, gdje su gošće ipak stigle s pobjedničkim ambicijama. One su bile aktualne sve do 35. minute, kada bilježimo i posljednje poravnanje na utakmici (17:17). Prije toga, većim dijelom prvog poluvremena Osječanke su bile u rezultatskom plusu, koji je u tri navrata izborio tri pogotka prednosti. To nije obeshrabrilo budućeg drugoligaša, koji se ipak nije htio predati na svom posljednjem domaćinstvu u elitnom društvu, koji je u 21. minuti stigao i do prvog vodstva (11:10). Na odmor se otišlo u egalu, koji je potrajao još nekoliko uvodnih minuta nastavka. Nakon posljednjeg izjednačenja gošće su malo popustile, za što su odmah bile i kažnjene. Trogir se odvojio na četiri razlike, a to je do kraja ostala prednost koju sastav Tomislava Rešickog više nije mogao dostići. Šteta, ovo je bila dobra prigoda da se upišu bodovi na strani, ali domaće su boljom igrom u drugom poluvremenu ipak zaslužile doći do pobjede. Nju će Osijek imati prigodu možda ostvariti u posljednjem kolu, kada sljedeće subote u Zrinjevac stigne Dugo Selo ‘55, trenutačno četvrtoplasirani sastav Prve lige sa 30 bodova, a Osijek je ostao 11. s 19 bodova na kontu. N.B.
TROGIR 58       30 (15)

OSIJEK       28 (15)

TROGIR - SD Vinko Kandija. Gledatelja: 100. Suci: Emanović i Mikić (oba Štivica).

TROGIR 58: Katić, Sesar 3(2), Cvijić 1, N. Odak 3, A. Gašpić, Sušak 9, Piteša 3, Pavković (13+0), Kljaković Gašpić 8, Ćaleta, Ćavar, Klarić 3, Brajnov, M. Gašpić, K. Odak, Ećimović.

OSIJEK: Borac (9+1), Petrović 1, Pajić 1, Hren 3, Lacković 6 (2), Jerčinović 3(2), Vuković 1(1), Strusa, Josipović 6, Vrdoljak, Pratljačić, Humel 2, Ledenčan, Franić 4, Pehar 1.

SEDMERCI: Trogir 58 5(2), Osijek 5(5); ISKLJUČENJA: Trogir 58 14 minuta (Sušak, Piteša, Klarić 2+2+2, M. Gašpić 2+2); Osijek 10 minuta (Pajić, Josipović, Frančić, Humel 2+2).

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike