Sport
OSJEČKE RUKOMETAŠICE U TROGIRU

Rešicki priželjkuje ishod kao na siječanjskom debiju
Objavljeno 21. svibnja, 2022.
Završnica je prvoligaške sezone, koju rukometašice s Drave imaju namjeru odraditi rezultatski što je moguće uspješnije. Imperativa nema, Osijek je brige oko ostanka riješio na vrijeme, ali to ne znači da se preostale utakmice namjeravaju odraditi u revijalnom tonu. U subotu je na programu posljednje gostovanje kod sastava koji nije sačuvao elitni status. U sklopu 25. runde čeka Trogir 58, sastav koji je samo stepenicu niže od Osječanki. No, bodovna razlika je dvoznamenkasta (11), a igračice Tomislava Rešickog potrudit će se da takva i ostane, te da se i dodatno poveća.



- Prije dva tjedna uspjeli smo prekinuti niz poraza, slavili smo nakon četiri utakmice i dobili Split na našem Zrinjevcu. Veseli ta pobjeda, jer je ostvarena protiv ekipe iz gornjeg dijela poretka, a pružili smo pritom i kvalitetnu partiju, prije svega napadačku. Ako nešto slično ponovimo, mogli bi se s posljednjeg gostovanja sezone vratiti zadovoljni. Trogir, istina, puno bolje igra u drugom dijelu sezone, slavio je u dvije od posljednje tri utakmice. Nema pritiska, stoga idemo odigrati dobru partiju - kaže trener Rešicki, koji je upravo protiv Trogiranki imao debi na osječkoj klupi. Bilo je to krajem siječnja, u 12. kolu, a premijera je bila uspješna.



- Naravno da pamtim taj susret, dobili smo 33:28, ali nije bilo lako. Bez obzira na to što nema rezultatskog pritiska, neće biti lako ni u Trogiru, koji nas sigurno čeka motiviran, smatra strateg Osijeka, koji put Dalmacije nije krenuo s kompletnim sastavom. Za nastup ne konkurira srednja vanjska Petra Jeršek (fakultetske obveze), ali u zapisnik se vraća prva vratarka Katarina Borac, koja je propustila ogled prije dva tjedna.



- Imali smo dobar trenažni mini ciklus između dvije prvenstvene utakmice, a kao i na nekoliko prethodnih, želja mi je dati minutažu i mlađim igračicama - naglašava Rešicki. Subotnji dvoboj u SD-u Vinko Kandija počinje u 18.30. Kolo su u petak otvorili Zelina - Podravka Vegeta i Umag - Sesvete, a još se sastaju: Koka - Zrinski, Split 2010 - Bjelovar, Dalmatinka - Trešnjevka i Dugo Selo ‘55 - Lokomotiva. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike