Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

Darda i NAŠK u derbiju začelja i borbi za ostanak pokraj Đole
Objavljeno 20. svibnja, 2022.

Dva su kola do kraja slavonsko-baranjskog trećeligaškog nogometnog prvenstva kada sve utakmice počinju istodobno u današnje (subotnje) poslijepodne. Svaki osvojeni bod ima veću težinu, posebice za one koji nisu definirali budući natjecateljski status kakvih je dva u borbi za prvo mjesto, a pet za ostanak iako nije još jasno koliko će momčadi ispasti iz aktualnog okruženja.



Zadnji se sigurno neće spasiti, a mogao bi se promijeniti njegov nositelj primarno ako “fenjeraš” iz Bukovlja do kraja bude maksimalno učinkovit. Počevši u Pleternici kod proljetno relevantne Slavije, gdje Slavoncu ne preostaje drugo nego tražiti kompletan plijen. I osluškivati zbivanja iz Darde, gdje je derbi začelja na koji istoimenom domaćem Baranjcu u posjet dolazi pretposljednji NAŠK. S namjerom uzimanja svih bodova pokraj tamošnje Đole, a čiji bi slučaj donio zamjenu mjesta s Darđanima koji su proljetos bili prilično darežljivi prema pristiglim sastavima. Danas nemaju pravo na to jer bi ih to, vjerojatno, odvelo u vode odakle su netom stigli, a u koje bi, uz zadnji tercet, još mogli Omladinac i Vuteks Sloga. Potonjim Vukovarcima predstoji (pre)zahtjevno gostovanje u Požegi, gdje je Slavonija pobjeđivala i znatno jače od današnjih gostiju, dok će u Gornju Vrbu doći Bedem sukladan tome imenu, tako da će “omladinci” morati odigrati pravi susret kako bi se domogli prijeko potrebnih bodova. Pretpostavka je da neće ispasti više od dva sastava tako da Čepin može relativno mirno u goste Đakovo Croatiji, koja je u ulozi favorita. Rasterećena imperativa rezultata jer je ispala iz utrke za profitabilnim pozicijama kojih se pretpostavlja da će biti između dvije i četiri. Tko će biti treći i četvrti već je definirano, tako da Belišće i Marsonia imaju revijalne domaće sezonske oproštaje s kojih bi Kutjevo, odnosno obližnja Sloga, kući trebali otići praznih ruku. Otvorena je stoga borba za čelnu poziciju koju je ponovno zaposjeo Vukovar 1991 i čuvat će ju na svom terenu protiv županijskog rivala iz Županje. Drugi Zrinski je bod u zaostatku i treba im bar jedan iz gostovanja kod Oriolika kako bi potom u posljednjem kolu u srazu s Vukovarcima izravno mogli odlučivati o svojoj sudbini.

D.Lekšan

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
PAROVI 33. KOLA
Slavija - Slavonac, Đakovo Croatia - Čepin, Belišće - Kutjevo, Slavonija - Vuteks Sloga, Omladinac - Bedem, Darda - NAŠK, Vukovar 1991 - Graničar, Oriolik - Zrinski i Marsonia - Sloga. Svi igraju danas (subota) od 17,30 sati.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike