Sport
TRADICIONALNI OSJEČKI CENER

Oni koji ne mogu 10,
mogu istrčati 5 km
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
Sve je spremno za novo izdanje popularnog Cenera, koji će se u subotnje kasno popodne, ili bolje rečeno ranu večer, trčati od Iktusa do Iktusa u Osijeku. Organizatori, ekipa iz Žutog šešira, kažu: "Mi smo spremni, a vjerujemo da su i naše trkačice i trkači za još jedan Cener", koji u Slavoniji, uz Osječki Ferivi polumaraton, ima najdužu tradiciju cestovnog trčanja. Priča o hrvatskim "cenerima" počela je upravo na osječkoj promenadi 2009. godine i, eto, traje do danas. Na ovogodišnjoj utrci uz "cenerskih" deset kilometara, oni nešto manje spremni imat će dionicu za sebe, moći će trčati stazu duljine pet kilometara.

Za razliku od prijašnjih godina ove će godine Osječki cener & petica imati samo jedan krug. Start i cilj su, kao i uvijek, ispred doma Veslačkog kluba Iktus, na promenadi, a zbog radova na pješačkom mostu trasa se morala malo korigirati. Trkačice i trkači će sa starta kod Iktusa ići prema cestovnom mostu pa do zoološkog vrta i natrag do promenade. Lani je ekipa iz Žutog šešira kao organizator uvela novinu koja se pokazala dobrom, pa će se ponoviti i ove godine. Novina je već spomenuta utrka na pet kilometara, ali i noćno izdanje. Naime, Osječki cener trčat će se u kasno poslijepodne, odnosno ranu večer, start će biti u 19 sati.

Osječki Cener prijašnjih je godina bila vrlo zanimljiva i posjećena utrka, pa nema razloga da tako ne bude i u ovo subotnje kasno popodne, kada se na promenadi očekuju trkačice i trkači iz Slavonije i Baranje, ali i šire. Vrućina će do 19 sati popustiti, ali to je manje bitno, trkački zanesenjaci su ionako već mnogo puta dosad pokazali kako ih ne mogu zaustaviti nikakve vremenske (ne)prilike. I. Li.
Start i cilj su na promenadi kod doma VK Iktus, a utrka počinje u 19 sati

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike