Sport
HRVATSKA FLAG FOOTBALL LIGA

“Topovi” u svom dvorištu potvrđuju Final Four, ali i kandidaturu za naslov
Objavljeno 20. svibnja, 2022.

Veselo će ponovno biti u subotu kraj Drave, posebice za one koji vole američki nogomet. Na glavnom i pomoćnom igralištu NK Elektra odigrat će se susreti drugog međudivizijskog turnira Hrvatske flag football lige, izvedenice američkog nogometa gdje je cilj skinuti zastavu s igrača (odatle i naziv flag, nap.a), a u odnosu prema "pravom" footballu razlika je i što je na terenu manje igrača.



U svakom slučaju sport je prilagođen i amaterima, ali i sredinama s manjim budžetom, premda se istovremeno popularizira i američki nogomet. Dosada su održana već četiri turnira, dva u svakoj diviziji, i jedan međudivizijski turnir, prije dva tjedna u Bjelovaru. Momčadi su podijeljene u dvije divizije, turniri južne skupine održani su u Splitu i Dubrovniku, a sjeverne skupine u Osijeku i Bjelovaru. Osječki "topovi" trenutno su vodeći s četiri pobjede i jednim porazom, a da ove godine imaju kvalitetu i za najveće dosege, potvrdila je i pobjeda na prvom međudivizijskom turniru protiv četverostrukog uzastopnog prvaka Hrvatske Split Sea Wolvesa od čak 20:6.

- Imali smo sreću što smo ove godine ekipu zadržali na okupu. Uglavnom su nam se igrači nakon jedne sezone razilazili zbog odlaska na fakultet ili drugih razloga. Da smo već duže na okupu, vidljivo je po rezultatima ove sezone - pričao je Marin Ljubas, predsjednik osječkih "topova" i još uvijek aktivan igrač.

Druženje na igralištu Kraj Drave počinje u subotu u 11 sati. Osječanima će tada suparnik biti momčad Dubrovnik Sharksa. Na domaćem terenu odigrat će još jednu utakmicu, protiv Sarajevo Spartansa, koji su se ove godine uključili u hrvatsko natjecanje, kao i momčad iz Slovenije Kočevje Wild Hogs. Osim zanimljivih nadmetanja na terenima Elektre, domaćin, Osijek Cannonsi, pobrinuo se učiniti boravak kraj Drave zanimljivim i gledateljima, pa će biti organizirane nagradne igre uz konzumaciju pića klupskih sponzora.



Nakon međudivizijskog turnira u Osijeku održat će se još jedan divizijski turnir, a četiri najbolje momčadi sudjelovat će na Final Fouru 18. i 19. lipnja. Domaćin finalnog turnira bit će Split ili Dubrovnik. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike