Crna kronika
NIJE IM HTIO POKAZATI OSOBNE DOKUMENTE

Pijani vozač auta vrijeđao policajce
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
U mjestu Kuzmica, u Požeško-slavonskoj županiji, policajci su u srijedu oko 19 sati zaustavili Opel, požeških registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,60 promila upravljao 47-godišnjak. Nakon spuštanja prozora automobila vozač je policajcima odbijao dati na uvid bilo kakve dokumente. Uz to, dok su policajci pokušavali raditi svoj posao, vozač ih je vrijeđao i omalovažavao. Unatoč upozorenju da prestane, 47-godišnjak je nastavio s vrijeđenjem, pa su ga policajci uhitili i smjestili u posebnu prostoriju policije na triježnjenje. U četvrtak prijepodne priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi. Protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Istoga dana, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu su zatečena četiri alkoholizirana vozača automobila. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u 15.45 sati, u Đakovu, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnjak, kojem je izmjereno 1,65 promila alkohola u krvi. I ovaj vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 10 do 20 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zabrana upravljanja vozilima B-kategodije do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U srijedu, od 8 do 14 sati, na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere nadzora u prometu usmjerene na evidentiranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Tijekom pojačanih mjera policajci su evidentirali ukupno 67 prekršaja od kojih su 42 nekorištenje sigurnosnog pojasa, a 12 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Istoga dana u Osječko-baranjskoj županiji evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih su u dvije lakše ozlijeđene tri osobe. Na području Osijeka evidentirane su tri prometne nesreće, Belog Manastira dvije, a Đakova i Našica po jedna prometna nesreća. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike