Regija
RADOST ZA ŠEZDESETAK UČENIKA

Otvoreno sportsko igralište u Posavskim Podgajcima
Objavljeno 19. svibnja, 2022.
POSAVSKI PODGAJCI - Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić otvorio je novoobnovljeno sportsko igralište OŠ "Davorin Trstenjak" u Posavskim Podgajcima, selu u istočnome dijelu županjske Posavine, u kojemu živi 878 stanovnika.

U obnovu igrališta Županija je uložila 550.000 kuna. Učenici, njihovi roditelji i djelatnici škole nisu krili sreću što je i njihovo selo dobilo lijepo uređen prostor koji djeci i mladima nudi brojne mogućnosti za aktivno provođenje vremena i svakodnevno druženje, ali i za održavanje zabavnih i kulturnih sadržaja. Učenici su za svečanost otvorenja pripremili bogat kulturni i sportski program. Nastupili su folkloraši, članovi KUD-a "Josip Kozarac", zanimljivim su se izvedbama predstavile literarna i dramsko-scenska skupina škole, a radost zbog novoga igrališta najbolje su dočarali predškolci i učenici razredne nastave uz pratnju tamburaša s pjesmom "Kad si sretan".


Nazočnima se prigodnim riječima obratila ravnateljica Mirna Slavković Misir, koja je u ime kolektiva i svoje osobno poželila dobrodošlicu županu Dekaniću i drugim gostima i upoznala ih sa školom i aktivnostima koje se u njoj provode. Školska je zgrada sagrađena u kolovozu davne 1903. godine, a od 1970. nosi ime Davorina Trstenjaka. Svojim izgledom privlači poglede prolaznika, a na njezinu dimnjaku svake godine klepeću rode, koje su i simbol ovoga sela. Školu pohađa 55 učenika, tu je i osam polaznika predškole, a ima 30-ak zaposlenika – učitelja razredne i predmetne nastave, stručnih suradnika te administrativnog i tehničkog osoblja. Nastava se odvija u sedam odjela, s kombiniranim odjelom drugog i četvrtog razreda, u dvije smjene u četiri učionice. "Bilježimo rast broja učenika te se nadamo povratku sa sedam na osam odjela", naglasila je ravnateljica. Škola nema dvoranu za nastavu tjelesno-zdravstvene kulture, pa se za lošeg vremena ona provodi u dograđenom holu škole.


Asfalt na bivšem školskom igralištu datira još iz 1976. godine, kada je selo dobilo prvu asfaltnu cestu. “Igralište staro 44 godine nagrizao je zub vremena i postalo je nesigurno za korištenje. Zbog toga smo u prosincu 2020. Županiji poslali zamolbu za pomoć, a u travnju 2021. Skupština VSŽ-a donosi odluku o financiranju igrališta. U listopadu su krenuli radovi, prošlog su mjeseca završeni i sada imamo novo igralište”, kazala je Mirna Slavković Misir. Zahvalila je Županiji za veliki projekt, vrijedan više od pola milijuna kuna, koji za djecu Posavskih Podgajaca mnogo znači. “Naše je igralište naš uspjeh i investicija u bolju, ljepšu i zdraviju budućnost”, poručila je. Vrpcu je prerezao župan Dekanić, a lokalni župnik Marko Mikić prigodnom je molitvom blagoslovio novoobnovljeno malonogometno igralište podgajačke osnovne škole. M. Lešić Omerović
Učenici su se natjecali u ekipnim i štafetnim igrama te s učiteljima zaigrali nogomet, a dobili su i medalje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike