Sport
DIVLJACI

Huligani napali Luku Sučića na benzinskoj
Objavljeno 17. svibnja, 2022.
Huligani koji sebe nazivaju navijačima austrijskog prvoligaša Rapida napali su nogometaša Red Bull Salzburga i hrvatskog reprezentativca Luku Sučića na benzinskoj postaji nedaleko od Beča nakon što je njihova momčad doživjela poraz od Salzburga (0:1). Policija i klub Red Bull Salzburg potvrdili su incident agenciji APA, a bečki Rapid osudio je “bilo kakav i sve vrste napada”, javlja agencija APA. List “Krone” objavio je priču o napadu na 19-godišnjeg Sučića i jednog od članova klupskog stožera koji je bio s njim te dodaje da njih dvojica nisu ozlijeđena, a da policija traga za nepoznatim počiniteljima.



Zbog obveze podvrgavanja dopinškom testu i nešto dužem zadržavanju na stadionu mladi hrvatski reprezentativac nije se vratio u Salzburg momčadskim autobusom, nego s članom klupskog stožera u njegovu osobnom automobilu. Kada su se zaustavili na benzinskoj postaji Steinhäusl, jedini strijelac protiv Rapida i njegov suputnik bili su napadnuti, piše “Krone”. List i klub Red Bull Salzburg navode da su napadači prepoznati kao navijači Rapida. Policija nije htjela ni potvrditi ni opovrgnuti te napise. Napadači su udarali automobil i prolijevali tekućinu na njega, izjavila je glasnogovornica policije, dodavši da nitko nije ozlijeđen. Kada se pojavila policija, napadači su već pobjegli.



- Apsolutno ne toleriramo i najoštrije osuđujemo bilo kakav napad, posebice na nogometaše, suce ili dužnosnike, ali i na bilo koga drugoga. Nadamo se da su igrač i član stožera dobro i jako nam je žao zbog incidenta - navodi se u priopćenju Rapida, koji ističe da se nada brzom rješenju i informaciji od vlasti.



U Austriji je sve češće navijačko divljanje, prije desetak dana nakon bečkog derbija između Austrije i Rapida izbili su navijački neredi, u kojima su četiri osobe ozlijeđene. H
Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike