Sport
S POVRATKOM NA BIKARU VRATILE SE POBJEDAMA U PRVENSTVU

Ne vjeruju u čudo i obranu
naslova, ali kod Osječanki
nema nikakvog opuštanja
Objavljeno 18. svibnja, 2022.

Vrativši se na ŠC "Ante Gotovina" nogometašice Osijeka definitivno su se vratile i navikama pobjeđivanja. U nedjelju su na tome igralištu protiv Rijeke započele drugi krug borbi za bodove u Ligi za prvaka, nakon što su prve tri etape doigravanja igrale u gostima i s dva poraza pale na drugo mjesto, nepovratno izgubivši prvo i titulu prvakinja države, koja se preselila u Split.



Prošlotjednom uspjehu u polufinalu Kupa Hrvatske u nedjelju su dodale i onaj s Riječankama, koje su i četvrti ovosezonski susret, očekivano, izgubile od Osječanki. Ponovno nekompletne, jer su osim suspendirane Anele Lubine izostale još Maja Joščak, Mateja Andrlić, Iva Culek i Klara Kovačević, a nakon nepunih pola sata igre zbog ozljede je izišla mlada Barbara Živović. Raspoloživi kadar domaćih ipak je bio prejak za gošće, koje su još dobro i prošle, zahvaljujući svojoj vrlo dobroj vratarki Lari Udović, koji je skinula pregršt zicera, a treba dodati da u sijaset prigoda domaće igračice nisu iskazale snalažljivost.

- Nakon što smo prošloga tjedna u teškoj utakmici porazile zagrebački Dinamo i plasirale se u finale Kupa Hrvatske, u nedjelju bi pao i znatno jači protivnik nego što su bile Riječanke. U konačnici skromnim rezultatom poražene, jer je naš uspjeh trebao i morao biti izražen dvoznamenkastim brojem lopti u mreži, ali je važnije što smo postigle stabilnost, uz koju namjeravamo pobijediti u svim ovosezonskim preostalim utakmicama. U nedjelju kod kuće Dinamo pa zatim dva puta Split, koji ćemo, vjerujem, pobijediti i u finalnoj utakmici Kupa, te bar jedan trofej donijeti u naše vitrine. Moramo, međutim, razmišljati o preostalim borbama za bodove kako ih ne bismo zaključile čak na trećem mjestu, iako je i prvo još dohvatljivo. Samo teorijski, jer bi se trebalo dogoditi čudo pa da Rijeka ne izgubi u gostima od Splita, u kojem bi eventualnom slučaju posljednje kolo odlučivalo. Primarno nam je u mislima sljedeće, kada nam u posjet dolaze zagrebačke "modre", osokoljene punim uspjehom nad Splićankama, a da su sposobne pobijediti sve u konkurenciji, dokazale su i u sučeljavanjima s nama, jer su nas u prvenstvu porazile te nas, praktično, izbacile iz mogućnosti obrane titule. To je sada iza nas i trebamo se koncentrirati kako bismo nedjeljne protivnice ostavile ispod sebe, tako da nam je isključivo pobjeda na umu - ispričala je Mateja Bulut, koja se nakon ozljede vratila u nedjeljnu početnu postavu Osječanki i igrom na sredini terena pridonijela uvjerljivoj pobjedi. D. Lekšan
LIGA ZA PRVAKA
Rezultati 18. kola: Osijek - Rijeka 8:0 i Dinamo (Zagreb) - Split 2:1

Tablica

1.Split       18       15       1       2       105:9       46

2.Osijek       18       14       1       3       127:12       43

3.Dinamo       18       14       0       4       72:16       42

4.Rijeka       18       6       1       11       32:78       19

U 19. kolu, 22. svibnja, parovi su: Osijek - Dinamo i Split - Rijeka.

LIGA ZA OSTANAK
Rezultati 18. kola: Neretva (Metković) - Agram (Zagreb) 3:2 i Donat (Zadar) - Međimurje Čakovec 3:4

Tablica

1.Međimurje       18       8       1       9       33:76       25

2.Agram       18       7       2       9       47:48       23

3.Donat       18       3       1       14       25:68       10

4.Neretva       18       1       1       16       8:142       4

U 19. kolu, 22. svibnja, parovi su: Agram - Donat i Međimurje Čakovec - Neretva.

Najčitanije iz rubrike