Regija
IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA

HDZ pobijedio u 13 od 15 odbora
Objavljeno 17. svibnja, 2022.
NAŠICE



Na području Grada Našica održani su izbori za vijeća mjesnih odbora, a birali su se članovi 15 vijeća. Na izbore je izašlo 20,49 posto birača. Najviše glasova dobili su kandidati s liste HDZ-a, koji je odnio pobjedu u 13 mjesnih odbora, dok je Koalicija ‘‘Srcem do promjena‘‘ SDP-HNS-HSS pobijedila u dva mjesna odbora.

Uvjerljivu pobjedu HDZ je osvojio u Velimirovcu, dobivši 77,97 posto glasova te će u Vijeću Mjesnog odbora sjediti sedam članova HDZ-a i dva člana Kolicije SDP-HNS-HSS. Odaziv birača bio je 25,97 posto.

Mještani Lađanske, Lile, Granica, Ceremošnjaka, Gradca Našičkog, Zoljana, Martina i Brezika Našičkog mogli su glasati samo za listu HDZ-a, koja se jedina kandidirala.

HDZ je poraz pak pretrpio u Makloševcu, gdje ima samo jednog člana u Vijeću Mjesnog odbora. Pobijedila je koalicija SDP-HNS-HSS i u VMO-u sjedit će njihova četiri člana.

Koalicija SDP-HNS-HSS pobijedila je i u Jelisavcu te u VMO-u ima pet članova, a HDZ ima četiri člana. Inače, u Makloševcu je bio najveći odaziv birača - izišlo je 50 posto ukupnog biračkog tijela.

Iako je lista HDZ-a bila jedina te je u Vijeću Mjesnog odbora sedam članova, u Zoljanu je zabilježen najslabiji odaziv birača. Od 555 upisanih na izbore je izašlo njih 48 ili 8,65 posto.

Slab odaziv zabilježen je i u Martinu, gdje su mještani mogli glasati također samo za listu HDZ-a. Na izbore u Martinu za VMO koji ima devet članova od 883 birača izišlo je samo njih 108 ili 12,23 posto. S. Fridl
VMO Našice: 7 članova iz HDZ-a, 4 iz koalicije
U najvećem mjesnom odboru, u Našicama, u novom sazivu Vijeća sedam članova ima HDZ, a četiri koalicija SDP-HNS-HSS. S HDZ-ove liste, koja je dobila 667 ili 58,36 posto glasova, ušli su Darko Cerovski, Marijan Tepeš, Ines Resler, Vilim Bosak, Kristina Knežević, Silvija Šokić i Marko Sertić, a s liste koalicije SDP-HNS-HSS, za koju je glasalo 476 ili 41,64 posto izišlih birača, Josipa Knežić, Anita Stanić-Plemeniti, Goran Flisak i Jasmina Budoš. Glasalo se na 11 biračkih mjesta, a od 6634 upisanih birača izašlo je njih 1156 ili 17,56 posto.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike