Crna kronika
POLICIJA PRIJAVILA 22-GODIŠNJAKINJU

Sklopila 5 pretplatničkih ugovora na tuđe ime
Objavljeno 18. svibnja, 2022.
Dvadesetdvogodišnja djevojka oštetila je 26-godišnjaka za 12.000 kuna nedopuštenom uporabom osobnih podataka, krivotvorenjem isprave i prijevarom. Tijekom listopada 2021. godine 22-godišnjakinja je preko internet-stranice, koristeći osobne podatke 26-godišnjaka, sklopila pet pretplatničkih ugovora na ugovornu obvezu od 24 mjeseca. Također, uz sklopljene ugovore kupila je pet mobitela te je pri preuzimanju krivotvorila potpis 26-godišnjaka. Mobitele je potom prodala, novac zadržala za sebe, a pretplatničke ugovore nije plaćala. Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku policija podnosi posebno izvješće.

Novogradiška policija zaprimila je prijavu 58-godišnjaka da mu je nepoznati lopov s bankovnog računa podigao nekoliko tisuća kuna. Muškarac je prije nekoliko dana na području grada Nove Gradiške izgubio etui u kojem su se nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice s PIN-ovima. Potom je na bankomatu lopov podignuo nekoliko tisuća kuna. Nakon zaprimanja prijava od oštećenih građana policajci tragaju za počiniteljem kaznenih djela računalne prijevare i utaje.

Prema statističkim pokazateljima u prva četiri mjeseca na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je sedam kaznenih djela računalne prijevare. Građani svojim ponašanjem lako mogu pridonijeti da postanu žrtve ako PIN-ove bankovnih kartica učine lako dostupnim počiniteljima. S.Lacić
Možda ste propustili...

LIJEČNICI SE JOŠ BORE ZA ŽIVOT 72-GODIŠNJAKINJE

Dvoje mrtvih u sudaru kod Petrinje

SMRT U SLAVONSKOM BRODU

Sudar se istražuje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MUKE PO MLADIĆA

Na auta 23 nepravilnosti

2

LIJEČNICI SE JOŠ BORE ZA ŽIVOT 72-GODIŠNJAKINJE

Dvoje mrtvih u sudaru kod Petrinje

3

VATRENO U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

U pet mjeseci 72 požara, 67,4 posto više nego lani