Ekonomija
HGK I NOKIA POKREĆU 5G AKADEMIJU

Uskoro će u Hrvatskoj krenuti prve 5G radionice koje su namijenjene tvrtkama svih gospodarskih grana
Objavljeno 17. svibnja, 2022.
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Nokije, Leslie Shannon, renomirana stručnjakinja iz globalno poznatog telekomunikacijskog diva Nokia, održala je u prošli četvrtak u prostorima HUB385 predavanje za poduzetnike pod nazivom "Early Signals, Future Scenarios". Okupili su se stručnjaci iz različitih industrija kao što su Serengeti, SofaScore, Hrvatski Telekom i EON, Algebre, FER-a, kao i predstavnike Vlade RH iz resornih ministarstava.

Shannon je govorila o novim mrežnim arhitekturama, vizualnoj analitici, upravljanju robotima i dronovima, AR/VR/XR tehnologijama i metaverzumu kao najnovijem buzzwordu u ovom području, a dotaknula se i uloge 5G mreže u današnjem svijetu te načina kako koristiti mogućnosti 5G mreže.

"Nokia promatra kako netehnološkim kompanijama pružiti telekomunikacijsku podršku u budućnosti, kroz pogodnosti koje će mreže budućnosti donijeti", istaknula je Shannon.

Tajana Kesić Šapić, voditeljica Odjela za industriju HGK, istakla je: "Kako bismo tvrtkama pružili najnovija znanja u ovom području, s Nokijom smo pripremili prve 5G radionice u Hrvatskoj koje će biti održane u okviru 5G Akademije. Na njima će polaznici moći saznati više o tome što čini 5G jedinstvenom mrežom u podršci procesu digitalizacije različitih gospodarskih grana i koji su temelji provedbe transformacije koju nam donosi. Radionice su namijenjene tvrtkama iz svih gospodarskih grana, a cilj im je omogućiti alate za provedbu uspješne digitalne transformacije u svojim poslovnim procesima".

Dodaje kako će prva radionica, na kojoj će biti istaknute ključne prednosti koje donosi 5G, kao i razlike u odnosu prema prethodnim generacijama mobilnih mreža, biti održana već 24. svibnja. Peta generacija mobilne mreže u Hrvatsku je stigla prije dvije godine te će donijeti revolucionarne promjene u zdravstvu, prometu, školstvu, poljoprivredi, energetici i brojnim drugim industrijama. Z.Rupčić n

Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike