Sport
MANJE NAPETO U GRADSKOM VRTU

Bjelica: Ovo je bila preslika cijele sezone jer smo imali dosta problema s realizacijom
Objavljeno 17. svibnja, 2022.

Vezani članci

U PRVOJ HNL, IPAK, SVE PO STAROM

I kad nije top, Dinamo je još uvijek jači od svih

Nogometaši Osijeka oprostili su se od svojih navijača za ovu sezonu na pobjednički način. U Gradskom vrtu svladana je Lokomotiva, koja je tradicionalno neugodan gost, a ovaj put to nije izgledalo tako iako će konačan rezultat od 1:0 možda sugerirati drukčije.



Osijek je, posebno u prvih 45 minuta, imao apsolutnu dominaciju na terenu i puno prilika kojima je susret mogao odlučiti već do odmora. Međutim, opet su bijelo-plavi iskazali poznatu boljku - vraški teško zabijaju pogotke. Susret su završili s 20-ak udarac prema vratima suparnika, ali samo je jedan od njih pronašao cilj. Ovaj put je bilo dovoljno za osvajanje sva tri boda.

Više od pobjede momčad je navijače razveselila dobrom igrom u tom prvom poluvremenu.

Dobra igra


Visoki presing, ali i kvalitetna kombinatorika u izgradnji napada gurnuli su "lokose" u posve podređen položaj. Dobrom se odlukom pokazao Bjeličin izbor napadača. U vrhu je zaigrao Kristian Fućak, koji je drukčiji tip napadača od Miereza i Topčagića. S njim je Osijek dobio napadačku dubinu, a njegova prodornost bila je popriličan problem za obranu Lokomotive. Šteta je što Fućak svoj nastup nije okrunio pogotkom jer je za to imao veliku priliku u početku susreta kada je bio u situaciji "jedan na jedan" s Nevistićem. No, ako gledamo unaprijed, bijelo-plavi će i sljedeće sezone imati uzbudljivu momčad koja će se uz neke manje korekcije opet biti u stanju potući za naslov. Lokomotiva je tog poslijepodneva mogla biti sretna što je osječki stadion napustila sa samo jednom loptom u svojoj mreži.

- Odigrali smo dobru utakmicu i zaslužili uvjerljivije pobijediti jer smo stvorili pregršt šansi. No ovo je bila preslika cijele sezone jer smo imali dosta problema s realizacijom, ali svom srećom ovaj put te propuštene prilike nisu nam se razbile o glavu. Moram zahvaliti i navijačima, koji su nam pružili odličnu podršku u posljednjem ovosezonskom domaćem nastupu. Kada se ne zabiju golovi, onda uđeš u određenu nervozu, što nam se dogodilo u drugom poluvremenu. Onako negdje u podsvijesti pojavi se utakmica s Istrom u kojoj smo imali sigurno vodstvo, pa se to kasnije zakomplicira i iskompromitira - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Bijelo-plavi će sezonu, u kojoj su u njezinu najvećem dijelu bili glavna prijetnja novom prvaku Dinamu, završiti na trećem mjestu.

Iščekivanje važnih odluka


Stepenicu niže negoli je to bio slučaj lani, ali s obzirom na sve objektivne i subjektivne probleme s kojima se Osijek susretao kroz prvenstvo, nema razloga za nezadovoljstvo. Osijekov glavni cilj bilo je izboriti Europu, što je osigurao odavno, a za osvajanje trofeja trebat će još teško raditi. Uostalom, sam Bjelica je rekao kako je titula prvaka bila više želja negoli cilj. Nije se ostvarilo, ali ne znači da neće u nekoj od sljedećih sezona. U ovom trenutku ključno je kako će se rasplesti napetosti koje su vladale na relaciji klupsko čelništvo - Bjelica. Još uvijek nitko sa sigurnošću ne može tvrditi hoće li Nenad povesti bijelo-plave i u novu sezonu. Istina, iz kluba dolaze pomirljivi tonovi, šuška se kako velikih promjena i lomova neće biti, ali opet neke stvari je potrebno poboljšati. Klupska logistika trebala bi se ojačati prije svega kako bi se Bjelica mogao posvetiti isključivo onome zbog čega je doveden - osvajanju trofeja. Trošio se kroz sezonu previše na neke stvari koje nisu u njegovu opisu posla. Ipak, ključna stvar u svemu će biti da Nenad sam sa sobom riješi neke stvari koje su ga ove sezone sputale na putu do trofeja. Ako odluči odraditi i posljednju godinu ugovora s bijelo-plavima, treba to učiniti čiste glave i bez ikakvih predrasuda ili tinjajućeg nezadovoljstva.

Razgovori oko smjera u kojem će NK Osijek ići sljedeće sezone tek slijede, a bilo bi itekako važno odraditi ih što prije kako bi se na ljetnu stanku otišlo u miru. To je sve što Osijeku treba nakon ove burne sezone.

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Igramo zbog nas, zbog grada, publike...
Utakmica s Lokomotivom bila je lišena rezultatskog imperativa, znalo se da će Osijek završiti prvenstvo kao treći, ali momčadi je bilo važno pobijediti na oproštaju od navijača za ovu sezonu.

- Znali smo da pobjedom ne možemo ni gore ni dolje, ali igrali smo zbog nas, zbog grada, zbog publike. Igramo do kraja, sad idemo u Goricu pobijediti - poručio je Karlo Bartolec.

Važno je da se što prije razjasni situacija oko statusu trenera Nenada Bjelice. Čelnici žele ostanak, Bjelica ima svoje uvjete

12.
minimalna pobjeda je to bila nogometaša Osijeka ove sezone. Bijelo-plavi u prvenstvu imaju 19 trijumfa, od toga su čak 12 puta slavili minimalnom razlikom od jednog pogotka. I to govori koliko je Osijek teško pobjeđivao, prilika je bilo dosta, ali ‘’šteka’’ realizacija

29
dana nogometaši Osijeka bili su bez pobjede u prvenstvu. Prije Lokomotive slavili su 16. travnja protiv Hr. dragovoljca (2:1). Uslijedila su tri susreta u kojima su dvaput poraženi (Rijeka i Dinamo) te domaći remi protiv Istre 1961, koji je i uništio san o naslovu prvaka.

Najčitanije iz rubrike