Mozaik
GLAZBENA ŠKOLA MILKA KELEMENA, SLATINA

Toni Podnar osvojio prvu nagradu na međunarodnom natjecanju
Objavljeno 17. svibnja, 2022.
Učenik 5. razreda harmonike Glazbene škole Milka Kelemena Toni Podnar, postigao je još jedan uspjeh, osvojio je prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Daruvar Accordion Award for Accordionists around the Globe. Imajući u vidu nepredvidive epidemiološke okolnosti, organizatori Hrvatskog natjecanja za harmoniku Daruvar Accordion Award odlučili su natjecanje i ove godine održati virtualnim putem - online.



Carnival Etude No. 1 Davora Bobića, Sinfonia No. 7 in E minor, BWV 793 Johanna Sebastiana Bacha i Russian Dance Georgya Shenderyova, djela su koja je Toni izveo pred povjerenstvom sastavljenim od pet uglednih glazbenih stručnjaka. U solističkoj B kategoriji natjecalo se 19 sudionika, od kojih je osam mladih glazbenika osvojilo prvu nagradu s više od 90 bodova.

 

Toni je, međutim, jedan od dvojice natjecatelja koji su osvojili najveći broj bodova, što pokazuje kako su njegovu izvedbu doživjeli i ocijenili Mia Grozdanić, Erand Kurani, Tatjana Marx, Nemanja Potparić i Zoltán Szokolai.



Pod mentorstvom prof. Roberta Čavlovića, Toni je svojim briljantnim nastupom na međunarodnoj razini u najljepšem svjetlu predstavio svoju školu, ali i svoj grad. P.Ž.

Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike