Kultura
U SKLOPU 29. FESTIVALA GLUMCA U VINKOVCIMA

Enesu Kiševiću nagrada “Ivo Gregurević”
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
U sklopu 29. Festivala glumca u Gradskom parku u Vinkovcima priređeno je druženje s glumcima, sudionicima festivala, a dramskom umjetniku i pjesniku Enesu Kiševiću uručena je nagrada "Ivo Gregurević" za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu.

- Velika mi je radost što mi je uručena ova nagrada jer Ivu Gregurevića cijeli život nosim u očima i mislima. Sjećam se kada je došao na akademiju i sa sjajem u očima i rekao: ‘Enese, hajmo se dogovoriti, ti meni svoju knjigu, a ja tebi kruh od moje majke‘ i te oči su ostale zapamćene za cijeli život - rekao je Enes Kišević zahvaljujući na nagradi.

Među sudionicima druženja bio je i ovogodišnji izbornik Festivala glumca, Davor Svedružić, koji je za 29. Festival glumca od 73 prispjele predstave na poziv Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) odabrao njih 19. Osim u gradu domaćinu, Vinkovcima, predstave će se igrati i u preostalim vukovarsko-srijemskim gradovima, Vukovaru, Županji, Iloku i Otoku. Na završetku festivala, koji je otvoren u subotu navečer i traje do 21. svibnja, bit će dodijeljene nagrade "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu i glumca te nagrade "Ivo Fici" i "Nada Subotić" za najbolja glumačka ostvarenja mladih glumaca, do 28 godina. Nagrada "Nevenka Filipović" dodijelit će se za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade, a nagrada "Vanja Drach" za najbolju predstavu u cjelini.

Osim nagrade “Ivo Gregurević” za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu bit će uručena i nagrada “Zvonimir Torjanac” za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca. H
Možda ste propustili...

13. LJETNE NOĆI TEATRA EXIT OD 30. LIPNJA DO 4. KOLOVOZA

Sveukupno 40 izvedbi i 22 različita naslova

21. MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL NA NJEMAČKOM JEZIKU

S "Meine Leute" nastupili i nekadašnji Povolški Nijemci iz Rusije

MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI U OSIJEKU

Nove paradigme sreće na 28. Slavonskom biennalu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODIJELJENE NAGRADE “GRIGOR VITEZ” ZA KNJIŽEVNOST I ILUSTRACIJU ZA 2021.

Najbolji tekst za mladež je u romanu “Krive su seka i seka”

2

UMJETNIČKI PAVILJON U ZAGREBU

”Suvremeno hrvatsko slikarstvo - između figuracije i apstrakcije”

3

GK SLAVKA KOLARA ČAZMA I MANIFESTACIJA “SLAVKO KOLAR - KNJIŽEVNI DANI”

Raspisan natječaj za kratku priču - satiru