Regija
MEĐUNARODNI DAN OBITELJI

Udruge i institucije nastupile kao obitelj
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
Dok je lanjski Međunarodni dan obitelji protekao u znaku pandemije, ove godine Ujedinjeni narodi taj dan usredotočuju na probleme koji negativno utječu na obitelji, utjecaj novih tehnologija, demografske promjene, brzu urbanizaciju, migracijske trendove i klimatske promjene. Na slatinskom području Međunarodni dan obitelji zajedno su obilježile Javna vatrogasna postrojba grada Slatine i gradska Turistička zajednica u suradnji s Dječjim vrtićima Suncokret i Zeko, Glazbenom školom Milka Kelemena, Zavičajnim muzejom, Društvom Naša djeca, Udrugom AUM i Slatinskim informativnim centrom. Oganizatori su pripremili raznovrstan program u kome su mogli uživati i mali i veliki, a koji se sastojao od glazbeno-scenskih nastupa, obiteljskog višeboja, izložbi dječjih radova, crtanja i sportskih aktivnosti.

Lijepo vrijeme pridonijelo je dobrom odazivu i još boljoj zabavi djece i njihovih roditelja. JVP Slatina obilježila je Međunarodni dan obitelji otvorenim vratima i nizom aktivnosti za sve uzraste. Svi posjetitelji mogli su skakati u uskočni jastuk s prvog, drugog ili trećeg kata, gasiti pravu vatru vatrogasnim ručnim aparatima, fotografirati se u vatrogasnim vozilima, isprobati svu vatrogasnu opremu, poigrati se s dabrom Virkom, podići se vatrogasnim ljestvama do 30 metara u visinu, ući u zadimljeni prostor i pronaći nekoga tko je "unesrećen"...

Zavičajni muzej također je imao otvorena vrata pa su zainteresirani posjetitelji uz stručno vodstvo mogli razgledati stalni postav Muzeja, a za glazbu i ples pobrinuli su se Dječji vrtići Suncokret i Zeko te Glazbena škola Milka Kelemena. Udruga AUM održala je prezentaciju vježbi u sklopu programa “Accrosport i Super Relax Kids”.

P.Žarković
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike