Crna kronika
PRONAŠLI MU DROGU

Kazneno prijavljen zbog marihuane
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
Posljednjih mjeseci povećan obujam posla imaju i operativci Odjela za droge Policijske uprave osječko-baranjske. Posljednjih dana dvije su ulične zapljene marihuane u konačnici dovele do kaznenog procesuiranja dilera te prekršajnih prijava protiv troje konzumenata marihuane. Kako je izvijestila PU osječko-baranjska, u srijedu su u Osijeku policajci zatekli 26-godišnjeg hrvatskog državljanina u neovlaštenom posjedu oko 20 grama marihuana. Također, u petak su u Osijeku policajci zatekli dvije 22-godišnjakinje u posjedu oko 8 grama droge marihuane.

Uslijedila su kriminalistička istraživanja koja su, u konačnici, dovela do istoga dilera. Kada su prikupili dovoljno potrebnih informacija, policajci su odmah u petak zatražili, i dobili nalog od nadležnog suda za pretragu doma i drugih prostorija 32-godišnjaka u Osijeku. U prisutnosti svjedoka, policajci su ubrzo pronašli i privremeno oduzeli staklenku ispunjenu s oko 80 grama marihuane, metalnu drobilicu i digitalnu vagu i novac. Tada je počelo kriminalističko istraživanje i nad 32-godišnjakom. Njega se sumnjiči kako je unatrag pola godine prodavao marihuanu 26-godišnjaku te unatrag tri mjeseca 22-godišnjakinji za više stotina kuna. Protiv 32-godišnjaka policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, dok protiv 26-godišnjaka i dvije 22-godišnjakinje podnose optužne prijedloge Općinskom sudu.

Veću zapljenu, o čemu smo izvještavali, imali su osječki policajci početkom svibnja, kada su nakon bijega na atletskoj stazi Srednjoškolskog igrališta u Osijeku uhitili 34-godišnjaka. Posjedovanje veće količine droge bilo je razlogom za neuspjeli bijeg. Uslijedio je, na temelju sudskog naloga, pretres BMW-a u kojem je 34-godišnjak bježao i stana u Osijeku kojeg je koristio. Policajci su pronašli i oduzeli oko 137 grama kokaina, digitalnu vagu i 511 tableta za potenciju. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 34-godišnjak počinio kaznena djela ‘’neovlaštena proizvodnja i promet drogama’’ i “nedozvoljena trgovina” te je predan pritvorskom nadzorniku, a naknadno mu je određen i istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. M.Bugarić
Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike