Osijek
DAN ŠKOLE “GRIGOR VITEZ”

Od sljedeće školske godine nastava u jednoj smjeni i škola dobiva teniski teren
Objavljeno 16. svibnja, 2022.

Osnovna škola "Grigor Vitez" prošlog je tjedna obilježila 54. obljetnicu rada i djelovanja. Uz školsku priredbu, održanu za roditelje i goste, učenici su izrazili svoju kreativnost u pjevanju i recitiranju pjesama pjesnika Grigora Viteza. Također su se iskazali u plesnim koracima, kao i u lutkarskim i dramskim izvedbama. Napredna je engleska skupina izvela igrokaz na engleskom i oduševila originalnom kostimografijom, a cijela je priredba zaokružena izvedbama pjesama velikoga zbora, čemu su se pridružili i roditelji.



- Izražavam veliko zadovoljstvo suradnjom s osnivačem Gradom Osijekom, kao i Osječko-baranjskom županijom, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, lokalnom zajednicom, Župom, roditeljima i udrugama. Iako je školska godina bila teška u organizacijskom dijelu zbog pandemije koronavirusa, kvaliteta nastave bila je na visokoj razini. Velik trud ulažemo u opremanje škole koja je jedna od rijetkih u Osječko-baranjskoj županiji koja je potpuno opremljena pametnim pločama, tabletima i ostalim didaktičkim materijalima - rekao je ravnatelj Hrvoje Brod. Ponosan je i na svoje djelatnike, koji se kontinuirano educiraju i razvijaju svoje kompetencije kako bi učenicima nastava bila zanimljiva i inovativna. Dodao je kako smatra da bi izgradnjom blagovaonice, veće kuhinje i nekoliko učionica znatno poboljšali radne i nastavne uvjete.

Nadalje, teniski teren u dvorištu škole bit će sagrađen u suradnji sa Zakladom Donna Vekić, osnivačem Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom.

Najvažnija novost, koju je profesor Brod naglasio, a čemu su se razveselili i učenici i roditelji, bila je da će se od iduće školske godine nastava odvijati u jednoj smjeni za sve učenike, što je u skladu sa suvremenom reformom školstva.

Na kraju je ravnatelj najavio tradicionalnu dvorišnu razmjenu, ili školski proljetni sajam, koja će se održati ovoga tjedna ovisno o vremenskim prilikama i pozvao sve na iskazivanje humanosti i zajedništva. Prikupljeni će se novac iskoristiti za učeničke ekskurzije i kupnju radnih bilježnica.

M. Mihelić
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike