Regija
ŽUPANIJSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Martini Jakelić novi direktorski mandat
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon provedenog javnog natječaja te prosudbe nadležnog povjerenstva, Martina Jakelić imenovana je direktoricom TZ-a VPŽ-a i u novom četverogodišnjem razdoblju. Sjednicom je u maloj županijskoj vijećnici predsjedao župan Igor Andrović, koji je pohvalio dosadašnji rad Martine Jakelić na mjestu direktorice županijske Turističke zajednice, uz želju za još boljim uspjesima u budućnosti.

Martina Jakelić zahvalila je na imenovanju i povjerenju te kazala da se nada i daljnjoj uspješnoj suradnji.

- Vrijeme u kojem turizam kod nas počinje ozbiljnije živjeti tek je pred nama. Vjerujem da će sljedeće četiri godine biti još plodnije jer se trendovi u turizmu za nas na kontinentu mijenjaju nabolje. Samo u ovoj godini imamo 48 novih ležajeva na području županije, uz najavu novih. Otvaraju se i novi restorani. Pozivamo sve na suradnju, naša su vrata otvorena svima i za nove prijedloge i za daljnju suradnju. Veselimo se zajedničkim izazovima koji su pred nama.

Govorila je i o provedenim te predstojećim aktivnostima:

- Počeli smo planirati ovogodišnji Vinski festival Slavonija i Baranja "Wine not!?". On će se održavati na lokacijama Plemićke rute Slavonije i Podravine, uz neke nove lokacije. Istodobno traju i enološke edukacije za gospodarski sektor. Prvo su na redu restorani, u kojima naša konzultantica Ivana Nemet educira djelatnike kako bi naša ponuda bila što ugodnija i kvalitetnija za naše posjetitelje. U tijeku je rad na snimanju novog promotivnog destinacijskog filma Slavonije i Podravine, a pripremamo se i za moja.hr, gdje će bračni par Vrbanić predstaviti ponudu aktivnog turizma. Radi se na i pripremi influencerskih i novinarskih press putovanja. Jedno će biti s temom Plemićke rute, a drugo rijeke Drave.

- Mi smo na početku razvoja jedne prave turističke priče koja će sigurno još veće značenje imati u budućnosti, kada realiziramo sve one projekte koji su još u fazi realizacije ili u planu. To su svakako rekonstrukcija dvorca u Cabuni, koji će postati Centar za kulturu zdravlja, kao i jedan od najvećih projekata prirodne baštine i turističke infrastrukture u Orahovici – to je uređenje jezera, turističko-rekreacijskog centra Jezero-Hercegovac, u vrijednosti od 80 milijuna kuna. Osim toga, na Križnici će uskoro biti otvoren centar za posjetitelje, tu je i Kuća čaja u Špišić-Bukovici, budući adrenalinski parkovi kod Orahovice i Slatinskog Drenovca i još puno toga. Kada završimo sve te projekte, Virovitičko-podravska županija bit će još sjajnija turistička točka na karti kontinentalne Hrvatske – istaknuo je župan Igor Andrović.

Dijana Stanić Rešicki
U ožujku najveći rast noćenja i dolazaka
Prema najnovijim podatcima Državnog zavoda za statistiku, za ožujak 2022., u usporedbi s istim razdobljem lani, najviše su noćenja ostvarile Istarska i Primorsko-goranska županija, a na kontinentu, nakon Grada Zagreba, Krapinsko-zagorska županija. No najveći rast noćenja i dolazaka imala je Virovitičko-podravska županija. U odnosu prema istom mjesecu lani, najveći hit na kontinentu je Virovitičko-podravska županija, gdje su rasli dolasci turista za više od 300, odnosno noćenja za više od 500 posto.

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike