Mozaik
ZAVRŠEN EUROSONG U TORINU

Čak 439 glasova publike presudilo: Ukrajina je pobjedila
Objavljeno 15. svibnja, 2022.
Imamo pobjednika Eurosonga 2022. u Torinu: Ukrajinu, odnosno Kalush Orchestra s pjesmom "Stefania". Nakon glasova žirija iz 40 zemalja sudionica vodeća je bila Velika Britanija, ali nakon što je publika Ukrajini dodijelila 439 glasova, bilo je gotovo nemoguće dostići ju. Samo par minuta prije objave glasova za Ukrajinu, Srbija je dobila 225 bodova publike i neko vrijeme boravila na 1. mjestu. Za Konstraktu je glasao i hrvatski žiri i dodijelio joj 12 bodova. Nakon ukupnog zbroja bodova na drugom mjestu je Velika Britanija, a Španjolska treća.

Finalni show započeo je prijenosom svirke sastava Rockin‘ 1000 na torinskom trgu, gdje je tisuću glazbenika izvelo pjesmu "Give Pease A Chance". Uslijedio je uvod u kojemu je voditeljica Eurosonga, inače slavna talijanska pjevačica Laura Pausini izvela medley svojih najpoznatijih pjesama. Potom je krenula tradicionalna "Parada zastava" u kojoj su izvođači 25 zemalja sudionica finala prošetati sa svojim zastavama, i tu redoslijedu nastupa: Češka, Rumunjska, Portugal, Finska, Švicarska, Francuska, Norveška, Armenija, Italija, Španjolska, Nizozemska, Ukrajina, Njemačka, Litva, Azerbajdžan, Belgija, Grčka, Island, Moldova, Švedska, Australija, Velika Britanija, Poljska, Srbija i Estonija. Uz Lauru, kao i dva polufinala vodili su Mika i Alessandro Cattelan.

Za vrijeme glasanja održan je pravi spektakl: prvo su svoje nove pjesme "Supermodel" i "If I Can Dream" zveli prošlogodišnji pobjednici Måneskin. Dašak prošlih vremena donijela je Gigliola Cinquetti, eurovizijska pobjednica iz 1964. godine, Mika je izveo medley svojih hitova, a iz Međunarodne svemirske postaje gledatelje je pozdravila prva talijanska astronautica Samantha Cristoforetti. T.Kvorka
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike