Osijek
DRUGI DAN FESTIVALA CVIJEĆA

Osijek se ponosi što je grad s više parkova nego trgova
Objavljeno 14. svibnja, 2022.

Imamo više parkova nego trgova po čemu smo jedinstveni u Hrvatskoj, ovom je rečenicom osječki gradonačelnik Ivan Radić i službeno tijekom prijepodneva otvorio Festival cvijeća. Peto je to njegovo izdanje, no prvi puta trodnevnog bogatog sadržaja. I dok je petak bio namijenjen najmlađima koji su tom prilikom imali zabavne (učenje penjanja na drveće) i edukativne aktivnosti, subota je u prvi plan iznjedrila - cvijeće.

Učenicima srednjih strukovnih škola pokazali su koliko dobra može donijeti timski rad. Tako u Reviji cvijeća zajedno sudjeluju Glazbena škola Franje Kuhača, Obrtnička škola, Poljoprivredna i veterinarska škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna i Ugostiteljsko-turistička škola. Tu je naravno i bogata ponuda cvijeća i sadnica uzgajivača i lokalnih OPG-ova.

- Brinemo o našem zelenilu, pohvaljujem Unikomovo Zelenilo koje je prošle godine posadilo 251 stablo, ali i sve naše sugrađane koji brinu o svojim okućnicama i balkonima kako bi Osijek izgledao što ljepši, rascvjetaniji, zeleniji, istaknuo je gradonačelnik Radić.

- Festival cvijeća priredba je koja se već tradicionalno održava u svibnju i na jednom mjestu donosi osječku cvjetnu priču. Uz bogatu ponudu cvijeća lokalnih proizvođača i obrtnika, Park kralja Držislava ovoga vikenda postao je i pozornica na kojoj se stvara pozitivna sinergija i osvješćivanje o zelenom bogatstvu našeg lijepog grada. rekla je Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice grada Osijeka.

U sklopu Festivala cvijeća, u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice, u poslijepodnevnim je satima priređena revija cvijeća, potom slijedi igra boja, a od 20 sati najavljen je koncert popularne klasične glazbe.

U nedjelju od 10 sati je najavljen program Igra boja te svečana predaja slika Galeriji Waldinger. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike