Regija
HDZ POLOŽIO VIJENCE U VUKOVARU

Neraskidiva veza Tuđmana i Vukovara
Objavljeno 14. svibnja, 2022.

Vukovarsko-srijemski odbor HDZ-a obilježio je stotu godišnjicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te kod Tuđmanove biste na Trgu RH.


Nikola Mažar, čelnik vukovarskog HDZ-a, izjavio je kako masovni odaziv građanki i građana Vukovara na polaganju vijenaca u čast prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a pokazuje neraskidivu vezu Tuđmana i Vukovara.


- Ne samo da je pod njim hrvatski narod stvorio slobodnu, samostalnu i neovisnu Hrvatsku već je upravo zahvaljujući njegovoj mudroj i državničkoj politici Vukovar vraćen u ustavno-pravni poredak RH 1998. godine, mirnom reintegracijom, bez ijedne ljudske žrtve. Sretan sam što u slobodnom hrvatskom Vukovaru možemo dostojanstveno obilježiti stotu godišnjicu njegovog rođenja - rekao je Mažar.

Poručio je kako je Tuđman bio utemeljitelj hrvatske države i svi koji poznaju njegov lik i djelo znaju da je bio ujedinitelj, a ne djelitelj.
- Oni koji žele iskoristiti njegov lik i djelo za skupljanje političkih poena i dodatno razjedinjavanje hrvatskog naroda nikada nisu vrednovali njegovu životnu i političku filozofiju - naglasio je Mažar.

Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan, naveo je kako su mnogi Hrvati kroz povijest sanjali samostalnu i neovisnu Hrvatsku.
- Tuđman je uspio ostvariti svoj san, a time i san milijuna Hrvata. Vječno mu hvala na tome. Sve što je učinio mora biti trajno utemeljeno u osnovnim načelima opstojnosti RH. Njegovo djelo i sve što je ostavio iza sebe protokom vremena će postajati sve svjetlije - istaknuo je Dekanić.


D. Korpoš

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike