Sport
NAPOKON SE TREBA FOKUSIRATI NA TEREN

Bjelica: Nije moja momčad umorna, ja sam se umorio
Objavljeno 14. svibnja, 2022.
Stiže Lokomotiva, a u Gradskom vrtu se nekako najmanje govori o tom suparniku

Nogometaše Osijeka u nedjelju očekuje posljednji ovosezonski nastup pred svojim navijačima. U Gradskom vrtu gostovat će Lokomotiva, a bijelo-plavima je ostao još jedan zadatak - sačuvati treće mjesto.



U uzbudljivoj borbi za prvaka Osijek je izvukao deblji kraj, pa je izgubio i drugo mjesto. No, Nenad Bjelica ne smatra kako je ova sezona promašena:

- Glavni cilj, plasman za Europu, davno smo ostvarili, a titula je bila naša želja. Uostalom, treba nam još jedan bod kako bi ovo bila druga najbolja sezona u klupskoj povijesti. Između ostalog i zbog toga želimo pobijediti u posljednja dva ovosezonska susreta.

Lokomotivu se dočekuje s tri uzastopna susreta bez pobjede, opća atmosfera u klubu i oko njega daleko je od poželjne, pa je veliko pitanje hoće li momčad biti u stanju pronaći dovoljan motiv.

Trener je umoran


Osvrnuo se Bjelica na situaciju koja prilično sliči prošloj sezoni, kada je Osijek baš negdje u ovoj fazi prvenstva također izgubio korak u borbi titulu.

- Ne radi se tu o umoru momčadi, nego o umoru trenera. Momčad je ogledalo trenera - znakovito je poručio Bjelica i opet otvorio pitanje budućnosti suradnje s NK-om Osijek.

- Imamo ugovor s Osijekom, i to je moja prva opcija za sljedeću sezonu. Što će se dalje događati doista ne znam. Ne želim se ponavljati, ali uvjeti mog ostanka su poznati, rekao sam ih predsjedniku Ferencu Sakalju i ne želim se više ponavljati o tom pitanju. Sve što sam rekao bilo je u interesu kluba, a ne znam kako će vlasnici to interpretirati - rekao je Bjelica.

I sad, kako će umorni trener motivirati momčad koja je njegovo ogledalo.

- Glavna motivacija nam je povratak na pobjedničke staze. Želimo pokazati kako možemo bolje i vrijedimo više negoli su to pokazala posljednja tri susreta. Očekujem dobru utakmicu i pobjedu nad Lokomotivom u nedjelju - poručuje trener bijelo-plavih.

Bjelica je izgledao opušteno, ali u zraku se osjećala ta silna neizvjesnost razvoja situacije i njegova statusa nakon završetka sezone. Istina, on se ponaša kao da će ostati u Osijeku jer je ispričao cijeli plan ljetnih priprema. No, pustimo ono što će biti kada prvenstvo bude okončano. Još nije, a bijelo-plavi se u njemu imaju za što boriti. Ne smije im biti svejedno hoće li sezonu završiti na trećem ili četvrtom mjestu.

Najjače snage


I zato u posljednja dva susreta Bjelica nema namjeru previše "mutirati" momčad kako je to recimo učinio prošle sezone kada je Osijek ispao iz utrke za naslov.

- Postoji jedna važna razlika u odnosu prema lani. Tada nam je, recimo, u posljednjem kolu protiv Istre 1961 nedostajalo čak 18 prvotimaca, pa su zbog tog razloga priliku dobili mlađi igrači. Sada to nije slučaj, imamo na raspolaganju i više nego dovoljno prvotimaca, među kojima ima i onih koji nisu dobivali previše prilika ovog proljeća, pa će ih neki od njih dobiti sada. U posljednja dva kola nećemo računati na Vedrana Jugovića, Marina Leovca i Darka Nejašmića, koji ima zdravstvene probleme, a za susret s Lokomotivom neće biti na raspolaganju ni Jevhen Čeberko zbog isključenja protiv Dinama u prošlom kolu. Ostali su svi na raspolaganju i od njih ćemo složiti dobru momčad - kaže Bjelica.

Lokomotiva je jedan od suparnika koji Osječanima baš i ne leži ove sezone. Uzeli su im četiri važna boda u borbi za naslov, a i ona jedna pobjeda nad njima ostvarena je uz dosta muke i straha. U svakom slučaju "lokosi" su suparnik koji zaslužuje poštovanje, ali s druge strane Osječani trebaju pokazati "mišiće" u toj utakmici, a Bjelica na teren poslati doista ono najbolje što ima i to bez ikakvih izmišljanja tople vode poput one da Kristijan Lovrić igra lijevog bočnog. Momčad uvijek najbolje funkcionira kada "pravu stvar staviš na pravo mjesto".

- Lokomotiva je zanimljiva momčad. Prošle sezone su se jedva spasili od ispadanja, ali su iz toga izvukli važan benefit jer su njihovi mladi igrači stekli važno iskustvo igranja pod pritiskom, koji inače nemaju. Zato ove sezone igraju na visokoj razini. Mladost im daje polet, a imaju i nekoliko vrlo kvalitetnih pojedinaca poput Kulenovića i odličnog vratara Nevistića. Sada igraju bez pritiska, a u takvim je okolnostima uvijek igračima lakše pokazati kolike su im mogućnosti. Važna će u tom susretu biti želja za pobjedom, a ja se nadam kako će naša biti veća od Lokomotivine - zaključio je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Neće to biti lak susret jer u atmosferi velike neizvjesnosti, kada je budućnost u pitanju, koja vlada u Gradskom vrtu utakmica protiv Lokomotive gurnuta je negdje u zapećak, a to je pomalo opasno. Osijeku treba ta pobjeda kako bi se bar malo popravila atmosfera i ukupna situacija oko kluba jer nova sezona će brzo doći, a na njezinu početku uvijek se pamti kako je završila ona prethodna. I zbog toga je važno prvenstvo okončati dvjema pobjedama. Ako se itko više može i fokusirati samo na to...

Dalibor Keler
OSIJEK-LOKOMOTIVA

Početak: Nedjelja, 17 sati

       Ivušić       Nevistić

       Bartolec       Cipetić

       Škorić       Soldo

       Lončar       Mersinaj

       Cvijanović       Miličević

       Žaper       Čokaj

       Brlek       Marić

       Fiolić       Aliyu

       Caktaš       Kačavenda

       Lovrić       Stojković

       Mierez       Kulenović

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 18.856

Sudac: Duje Strukan (Split).

TABLICA
1.Dinamo       34       22       7       5       63:21       73

2.Hajduk       34       20       9       5       60:27       69

3.Osijek       34       18       11       5       47:28       65

4.Rijeka       34       19       4       11       68:49       61

5.Lokomotiva       34       11       13       10       53:48       46

6.Gorica       35       12       8       15       42:49       44

7.Slaven B.       34       9       8       17       32:49       35

8.Šibenik       34       9       5       20       45:71       32

9.Istra 1961       34       6       10       18       38:63       28

10.H. dragovoljac       35       4       7       24       31:74       19

35. KOLO HT PRVE HNL
PETAK

H. dragovoljac - Gorica 0:2(0:1)



SUBOTA

17 sati

Slaven Belupo - Rijeka

19.05 sati

Hajduk - Istra 1961



NEDJELJA

17 sati

Osijek - Lokomotiva

19.05 sati

Šibenik - Dinamo

međusobni susreti

OSIJEK – LOKOMOTIVA

44       17       12       15       61:53

Nenad Bjelica

trener Osijeka

Imamo ugovor s Osijekom, i to je moja prva opcija za sljedeću sezonu. Što će se dalje događati doista ne znam.

neizvjesnost
KAO DA SVI JEDVA ČEKAJU DA SEZONA ZAVRŠI

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike