Sport
ŽNK OSIJEK NASTAVLJA PRVENSTVO

Nitko ne sumnja da će Rijeka s Bikare otići kući - pobijeđena
Objavljeno 14. svibnja, 2022.
Osječanke su se oprostile od naslova prvakinja, ali ne misle rasprodavati svoj ugled

Za poraz najbolja je terapija pobjeda u sljedećem susretu! Riječi "trenera svih trenera" Ćire Blaževića primijenile su nogometašice Osijeka svladavši u srijedu zagrebački Dinamo u polufinalu Kupa Hrvatske te tako došavši u prigodu osvojiti bar jedan od dva željena trofeja.



Onaj za obranu prvakinja države nepovratno je izgubljen tri dana ranije u splitskom Parku mladeži, gdje su domaće igračice iz dva kaznena udarca pobijedile Osječanke tako im nanijevši i drugi poraz u tri ovosezonska ženska hrvatska "el clasica" te još uz remi, tri etape prije kraja, stekle nedostižni bolji međusobni omjer, ali gotovo sigurno i nedohvatljivih šest bodova prednosti. Osam dana ranije zagrebačke "modre" uskratile su štićenice trenera Zdenka Glumca i njegova suradnika Vjerana Dokonala za tri boda te ih tako ozbiljno uzdrmale uoči prošlonedjeljnog posjeta Splitu iz kojeg je povratak kući bio beskrajno dug. Na novi za hrvatsku metropolu Osječanke su krenule tri dana kasnije opterećene nesvakidašnjim uzastopnim porazima, a čekao ih je motivirani i napunjen samopouzdanjem sastav Dinama. Zamijenivši domaćinstvo s igrališta Oboj svojim Maksimirom, koji se ispostavio znatno sretnijim za gostujuću ekipu, kojoj je kapetanica Izabela Lojna pogotkom početkom nastavka donijela plasman u završni susret Kupa gdje će im protivnik za trofej biti Split. S kojim će tako tekuće sezone još dva puta igrati budući da će on biti gost i u posljednjem susretu doigravanja prije kojeg će u posjet doći Dinamo nakon što u nedjelju Riječanke ostave bodove u Osijeku. U pobjedu u redovima Osječanki nitko ne sumnja i to na promijenjenoj adresi budući da se Glumčeva ekipa s igrališta Kraj Drave vratila na ŠC Ante Gotovina, gdje će u nedjelju od 12 sati ugostiti Rijeke u četvrtom kolu doigravanja za prvaka. Kako su toga protivnika u sva tri prethodna sučeljavanja uvjerljivo pobijedile, tada se može očekivati nova repriza posebice jer je "agregatno stanje" Osječanki znatno bolje nego početkom ovoga tjedna.

- Bilo je doista teško nakon uzastopnih poraza i spoznaje da je prvenstvo ozgubljeno, ali smo smogle snage zbiti redove te pobijediti u Zagrebu protivnika koji nam je deset dana ranije donio (pre)zahtjevnu zaključnu zadaću u borbama za bodove. Iako su "dinamovke" svakodnevno sve bolje, zbog čega im je i samopuzdanje nabujalo, ipak veća kvaliteta i nadalje stanuje u našoj svlačionici, koja je iskazala karakter te ostala u prigodi prigrliti bar jedan ovosezonski pobjednički pokal. Neće biti za prvaka, ali vjerujemo da ćemo uzeti onaj koji nam je prošle sezone izmaknuo na već učestali način u sučeljavanjima sa Splićankama. U preostale četiri utakmice još se dva puta s njima sastajemo i nadamo se izjednačiti omjer, odnosno oba ih puta pobijediti te podignutog garda čekati pravi uzvrat u sljedećem natjecateljskom ciklusu. Prije toga moramo na svom terenu apsolvirati Dinamo i Rijeku. Vrijeme darivanja je iza nas i do kraja nećemo nikome dati ni mrvicu - pričala je jedna od najiskusnijih Osječanki, stoperka Kristina Nevrkla, vjerujući da će sutra u naslovnim ulogama biti suigračice iz napada.

Dražen Lekšan
Osječanke su se

napunile samopouzdanjem prolaskom

u završnicu Kupa

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike