Osijek
OSJEČKI UROLOŠKI DANI

Najbolji stručnjaci o novim iskustvima
Objavljeno 13. svibnja, 2022.

U organizaciji Zavoda za urologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za urolitijazu, Medicinskog fakulteta Osijek, Hrvatskog liječničkog zbora - podružnicd Osijek, Hrvatskog urološkog društva, Hrvatskog androloškog društva, Hrvatskog društva za urološku onkologiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za urološku onkologiju i Udruge Pro Futuro Osijek, a sve u sklopu EU projekta "Centar za edukacije, rano otkrivanje i prevenciju bolesti novotvorina Osječko-baranjske županije", u Osijeku se od 12. do 14. svibnja održavaju Osječki urološki dani. Na simpoziju će se prezentirati znanstvene i stručne spoznaje te slučajevi iz svakodnevne urološke prakse i srodnih medicinskih grana.



Predsjednik Organizacijskog odbora, Oliver Pavlović, dr. med. naglasio je kako su glavne teme ove godine transplantacija bubrega, andrologija, laparoskopija, urolitijaza te prevencija i rano otkrivanje malignih bolesti. Izrazio je ponos, ali i zadovoljstvo što se ove godine, nakon pandemijskih mjera sudionici mogu okupiti uživo i razmijeniti vrijedna iskustva.

- Pozvani predavači dolaze iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a imamo oko 200 sudionika. Uz 14. Osječke urološke dane održava se i 6. Sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije kojima čestitam Međunarodni dan sestrinstva i ujedno im zahvaljujem na obolu koje su dali tijekom pandemije. Što se tiče osječke urologije, mi smo izuzetno zadovoljni smjerom u kojem idemo, slijedimo europske smjernice i trudimo se da pacijent dobije europsku uslugu što se tiče liječenja uroloških bolesti – izjavio je dr. Pavlović. Nositelj projekta je Klinički bolnički centar Osijek, a partner na projektu je Dom zdravlja Osječko-baranjske županije. Vrijednost projekta je 999.944,00 kn te je iznos u cijelosti sufinanciran sredstvima EU-a iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. M. Mihelić
Predavači dolaze iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije i BiH, a na simpoziju sudjeluje 200 liječnika

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike