Regija
U ŽUPANJI ODRŽAN SAJAM EU FONDOVA

Izloženi su projekti
financirani iz EU-a
Objavljeno 13. svibnja, 2022.
ŽUPANJA



U okviru obilježavanja Europskog tjedna, Lokalna agencija za razvoj "Vjeverica", u suradnji s Gradom Županja i Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije, organizirala je na Trgu kralja Tomislava Sajam EU fondova na kojemu su izloženi brojni projekti financirani iz europskih fondova s ciljem gospodarskog i sveukupnog razvoja i povećanja kvalitete života na tom području.



Predstavljena su iskustva u njihovoj provedbi, kao primjeri dobre prakse i motivacija za intenzivnije korištenje europskih fondova. Korisnici su gradovi, općine, udruge, škole, poduzetnici, OPG-ovi, svi društveni čimbenici. Nazočnima se prigodnim riječima obratio domaćin, županjski gradonačelnik Damir Juzbašić. Posjetitelji su mogli dobiti informacije o tome kako se upustiti u uspješnu poduzetničku priču uz pomoć europskih sredstava i razmijeniti kontakte, a upoznati su i s trenutačno raspisanim natječajima. U razgovoru s brojnim izlagačima imali su priliku dobiti bolji uvid u to na koji način projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja u lokalnim zajednicama te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

Ravnateljica Razvojne agencije VSŽ-a Zrinka Čobanković istaknula je kako oni tradicionalno već dugi niz godina raznim aktivnostima obilježava EU tjedan, a uključuju se i svi korisnici koji su ostvarili nekakve projekte i osigurali nepovratna sredstva kroz EU, ili neke druge izvore financiranja. "Svaku iskazanu potrebu pokušavamo uobličiti u mogućnost za povlačenje sredstava i na raspolaganju smo svim potencijalnim korisnicima u pripremi i provedbi projekata", kazala je.

Iznijela je podatak da je najistočnija županija u zadnjih pet godina putem projekta povukla 3,8 milijardi kuna nepovratnih sredstava, a u sljedećem razdoblju na raspolaganju je 25 milijardi eura.

Sajam je organiziran s ciljem da se svim potencijalnim korisnicima pokaže da se kvalitetnim projektima može uspjeti u povlačenju sredstava iz EU fondova, da ih se dodatno motivira, jer uz volju i upornost rezultati neće izostati, o čemu najbolje svjedoče na ovome sajmu izloženi projekti. M.L.O.
U posljednjih pet godina putem projekata najistočnija županija povukla je 3,8 milijardi nepovratnih kuna

Najčitanije iz rubrike