Regija
ZBIRKU ČINE LIRSKE PRIČE PODIJELJENE U TRI CIKLUSA

Mlada spisateljica Katarina Labrtić promovirala je svoju prvu knjigu “Priče iz sokaka”
Objavljeno 14. svibnja, 2022.
ŠIŠKOVCI



Katarina Labrtić (24) iz Šiškovaca promovirala je svoju prvu knjigu, "Priče iz sokaka", a događaj je privukao velik broj posjetitelja.



Čak njih 150 iz Cerne, Retkovaca, Semeljaca, Privlake, Vinkovaca, Donjeg Novog Sela, Otoka, Vrbanje te drugih naselja došlo je podržati mladu spisateljicu koja golemu ljubav prema svome selu i zavičaju vrijedno pretače na papir, ljubomorno ih čuvajući od zaborava. Od malih je nogu pokazivala sklonost etnologiji i veliku ljubav prema Slavoniji, selu, običajima. Kako je i kazala na predstavljanju, dugo je tragala za načinom na koji iskazati tu ljubav, a sada je sasvim sigurna da su to papir i olovka. "Priče iz sokaka" skup je 40-ak lirskih priča podijeljenih u tri ciklusa, a izmjenjuje se različita tematika, od ljubavi prema zavičaju do ljubavi djevojke i momka, bećarluka i svih onih pričica koje skrivaju slavonski sokaci.



U organizaciji promocije sudjelovao je i KUD "Slavko Janković", čiji je predsjednik Dražen Matijašević naglasio da se izdavanjem debitantske zbirke Katarina Labrtić pridružuje velikim pučkim pjesnicima Mari Jemrić Pavlovoj i Ivanu Jemriću Rusu, i time upisuje u povijest Šiškovaca. Urednik knjige Matej Delaš posjetitelje je proveo kroz cikluse "Priča iz sokaka", a interpretirao ih je Vedran Dakić, profesionalni glumac Gradskoga kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci, uz glazbenu pratnju TS-a "Baće". Veliko zadovoljstvo Katarininim prvijencem izrazila je i Nevenka Nedić, slobodna umjetnica iz Bošnjaka, čije su fotografije, uz one poznatog vinkovačkog fotografa Dražena Bote, uvrštene u knjigu i vjerno dočaravaju tematiku priča. Promociju je vodila Biljana Pavlović, a održana je pod pokroviteljstvom Općine Cerna.



"Svoj talent i ljubav prema pisanju Katarina je pretočila u književnu riječ, a ono što je jednom zapisano, ostaje za povijest, stoga joj zahvaljujemo za tu baštinu. Iskreno se nadam da neće stati na ovoj knjizi i u budućnosti joj želim još inspiracije za stvaranje u šiškovačkim i ceranskim sokacima", kazao je načelnik Josip Štorek. Skupu su se obratili i ceranski župnik Krešimir Jukić i kustosica za etnologiju Gradskoga muzeja u Vinkovcima Ljubica Gligorević.



“Neizmjerno sam zahvalna svakome tko je na bilo koji način bio uz mene od samih početaka. Želim poručiti mladima da vjeruju u svoje snove, da žive život kakav sanjaju i da skupe hrabrosti izići iz kalupa koje nam nameće današnje društvo”, poručila je Katarina.

Marija Lešić Omerović
Autorica se pridružila velikim pučkim pjesnicima iz svoga sela - Mari Jemrić Pavlovoj i Ivanu Jemriću Rusu

Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike