Osijek
EDUKACIJA

SKOSI Dlan postao centar za fotoobuku
Objavljeno 14. svibnja, 2022.
"Slika govori više od tisuću riječi" novi je projekt Sportskog kluba osoba s invaliditetom Dlan, a, predstavljajući ga, direktor Kluba Željko Bosilj istaknuo je kako postaju centar za edukaciju invalida koji sve više ostaju bez posla, a ne žele živjeti na teret društva i od socijalne pomoći, a praktično su "dogurani na ulicu" jer gube poslove kako zbog tehničkog tako i zbog tehnološkog napretka te zbog velike nezaposlenosti. Osposobljavanje za zanimanje fotograf, nakon kojeg se ta vještina unosi u radnu knjižicu, besplatno je.

- Financira se sredstvima Odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije, 20.000 dobivenih kuna je iskorišteno za opremu. To je već drugi projekt u kojem nas prate, cilj nam je postati Centar za edukaciju osoba s invaliditetom i drugih osoba u potrebi. Projekt obuhvaća kompletnu edukaciju s video i fotoopremom, izradu fotografija, terenski rad i marketing kako bi naučili i prezentaciju svojih uradaka i usluga koje će naučiti u našem budućem učilištu. Žele raditi i ne žele se osjećati manje vrijednima, a ovo im omogućava da ponovno steknu samopouzdanje i socijaliziraju se - kazao je Željko Bosilj dodavši da će u Klubu imati i oglasni videoprostor za prezentaciju za one koji su voljni surađivati s njima.

Volonterski suradnik koji će raditi s grupama je iskusni Zvonko Đerfi, vlasnik fotostudija koji kaže da se uključio isključivo da bi pomogao Željku i Klubu.

- Zadužen sam da upoznam polaznike u tehničkim stvarima, rukovanju s aparatima i opremom, pripremom za izradu fotografija, dakle cijeli proces im u detalje pojasniti i praktično ih osposobiti na terenu, foto, video i što god ide s time. Imam svoj fotostudio više od trideset godina, tako da se iskustva skupilo i vjerujem da ćemo polaznike osposobiti da im to bude posao - kazao je Đerfi smatrajući da je pravo vrijeme za one koji imaju afiniteta za foto i video da se pridruže.

Bosilj navodi da se nakon toga pri Obrtničkoj komori može položiti ispit kako bi se otvorio fotoobrt ili pak mogu raditi za nekoga. "Ima podosta događanja na periferiji grada koje bi polaznici mogli pokriti svojim radom", smatra Bosilj.D.Pejić
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana