Mozaik
MODNA REVIJA ‘’SVETA RITA FASHION SHOW’’

Modnom pistom prošetale i žene izbjegle iz Ukrajine
Objavljeno 13. svibnja, 2022.
Udruženje manekena ‘’Loreena’’ Vinkovci je započelo proslavu 18. rođendana

Udruženje manekena ‘‘Loreena‘‘ Vinkovci ove godine slavi 18 godina rada, a obilježavanje je počelo velikom modnom revijom u Domu za starije i nemoćne osobe ‘‘Sveta Rita‘‘ Vinkovci pod nazivom ‘‘Sveta Rita Fashion Show‘‘.



Udruženje manekena ‘‘Loreena‘‘ Vinkovci napravilo je jedan veliki iskorak, jer u dosadašnjih 18 godina rada nikad nisu organizirali modnu reviju u Domu za starije i nemoćne osobe, a na kraju se to ispostavilo kao pun pogodak. Lijepo uređeno dvorišite Doma, crveni tepison, profesionalna modna revija, prvi put organizirana u jednom Domu, bilo je zalog da se sprema nešto posebno. Najljepše je bilo vidjeti korisnike Doma kako su s velikim nestrpljenjem iščekivali početak revije.

Kako svaka revija Udruženja manekena ‘‘Loreena‘‘ Vinkovci ima posebne goste koji uvijek svojim kreacijama obogate modnu reviju, na ovoj reviji bile su članice etnoudruge ‘‘Vrijedne ruke‘‘ s malim iznenađenjem za sve posjetitelje. Naime, kao članice etnoudruge ‘‘Vrijedne ruke‘‘ pistom su prošetale i žene iz Ukrajine koje su zbog rata došle u Hrvatsku. Za njih je bilo ovo nešto nesvakidašnje, jer su prvi put bile na jednoj modnoj reviji. Svaki izlazak bio je popraćen velikim pljeskom brojnih posjetitelja. Na reviji je bila prikazana odjeća vinkovačkih butika: s.Oliver, vjenčanice Nikolina, Amadeus, Mana, Duga, Kik, Benetton i Srednja strukovna škola Vinkovci, koja je na reviju došla s kolekcijom učeničkih radova za maturalne haljine.

- Poziv ravnateljice Doma da obilježavanje 18 godina rada započnemo u Domu za starije i nemoćne bila je odlična ideja. Naši modeli su s velikim oduševljenjem prihvatili poziv ravnateljice i uvijek ćemo se odazvati na sve humanitarne modne revije u skladu s obavezama. Ovo je jedna od tri revije koje planiramo ove godine. Osim ove, koja je oduševila sve posjetitelje, u pripremi je revija proljeće-ljeto u pješačkoj zoni, 1. srpnja, te kolekcija jesen-zima za Vinkovačke jeseni. Ovim putem zahvaljujemo ravnateljici Doma, Mateji Crnković, te Danijeli Stanić, koje su nas pozvale da održimo jednu profesionalnu modnu reviju u Domu za starije i nemoćne osobe i da unesemo dašak velikih modnih revija. Kad vidite oduševljene korisnike Doma, to nam je nagrada za uloženi trud - rekao je Mario Kokaj, predsjednik Udruženja manekena ‘‘Loreena‘‘ Vinkovci.

Dom za starije i nemoćne osobe ‘‘Sveta Rita‘‘ Vinkovci u pripremi, osim ove modne revije, ima još puno toga, posebno za 22. svibnja, kad je Dan Doma za starije i nemoćne osobe ‘‘Sveta Rita ‘‘ Vinkovci.

- Modna revija ‘‘Sveta Rita Fashion show‘‘ bila je baš spektakularna, nešto što još nismo imali u Domu, nešto što je bilo baš pun pogodak za korisnike našeg Doma. Uvijek se trudimo da za naše korisnike napravimo neki sadržaj kako bismo im obogatili svaki dan. Posebno su bili oduševljeni kad smo im rekli da će se organizirati modna revija. Spremali su se cijeli dan, što je baš bilo ono nešto posebno. Na kraju revije imali smo jedno lijepo druženje svih sudionika revije s korisnicima, što će im zasigurno ostati dugo u sjećanju. Na ovom nećemo stati, jer već imamo puno toga u planu za Dan našeg Doma. Željela bih u svoje ime i ime Danijele Stanić zahvaliti Udruženju manekena ‘‘Loreena‘‘ Vinkovci na organizaciji jedne velike modne revije - rekla je Mateja Crnković, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe ‘‘Sveta Rita‘‘ Vinkovci.

Kad su se svjetla reflektora ugasila, kad je sve utihnulo, ostala je samo priča korisnika Doma za starije i nemoćne ‘’Sveta Rita’’, koji nisu skidali osmijeh s lica te su poželjeli da vide još više ovakvih modnih revija u Domu. Koliko je to uistinu bilo spektakularno, govori pljesak nakon svakog izlaska svih kreacija.

Tanja Kvorka
planovi
JOŠ TRI

REVIJE OVE

GODINE

Za njih je bilo ovo nešto nesvakidašnje, jer su prvi put bile na jednoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike