Sport
NEXE NA ZAVRŠNICI U POREČU

Napad na prvi trofej u sezoni
Objavljeno 11. svibnja, 2022.
Našičani su napravili ono što se i očekivalo - lako su se plasirali na Final Four

Nemaju vremena rukometaši NEXE-a ni za pretjerana slavlja, ni za tugovanje, ali ni za odmor. Igraju kao na tekućoj vrpci.



Odužili su se njihovi zaostatci u Kupu Hrvatske, slobodan termin za odigravanje četvrtfinalnog susreta s Bjelovarom otvorio se u utorak, samo tri dana prije Final Foura Kupa za rukometaše koji će se u petak i nedjelju odigrati u sklopu Festivala rukometa u Poreču. Očekivano, NEXE je ostvario ono što su od njih svi očekivalil. Plasirali su se u polufinale Kupa te će se u petak u 17 sati sastati sa Sesvetama. U drugom polufinalu (19 sati) sastaju se PPD Zagreb i Poreč. Finale je u nedjelju u 18 sati, vjerujemo uz televizijski prijenos! Predstojeći vikend stoga slijedi NEXE-ov lov na prvi trofej. Do kraja sezone mogu teoretski osvojiti čak tri trofeja. Bitka za Prvenstvo Hrvatske još je otvorena, a krajem svibnja u Lisabonu će "gromovi" zaigrati i na Final Fouru Europske lige. Iskustva govore kako u završnicama europskih rukometnih natjecanja kažu nam da nema izrazitog favorita i da su iznenađenja često moguća.

- Plan za utorak protiv Bjelovara je odrađen. Slijedi nam Sesvete, već su nas pobijedili, a sada se pripremaju tjedan dana samo za nas. Mi moramo odigrati dobar rukomet, našu igru i učiniti sve da zaigramo u finalu - poručio je trener NEXE-a Branko Tamše koji je očekivano dosta izrotirao momčad.

Susret u utorak u Našicama bio je prilika za prisjećanje nedavnih lijepih uspomena kod Tibora Jurjevića. Ponajbolji igrač, a u utorak i najbolji strijelac Bjelovara, dio karijere proveo je u Našicama. Naravno, uvijek mu je lijepo vratiti se u Našice i odigrati susret u dvorani.

- NEXE je bio favorit, i to su pokazali na terenu nisu nas uopće podcijenili. Lijepo mi je uvijek vratiti se u Našice. Pratio sam NEXE ove sezone, pokazuju moderan rukomet, posložili su se i rezultati tako da mi je baš drago što je ova sezona tako za njih uspješna.

Bjelovarčani nisu previše žalili za propuštenim. Bili su svjesni da je NEXE bio veliki favorit. Zato je njihov trener Josip Pećina u drugom poluvremenu pružio prigodu i svojim sasvim mladim igračima.

- Dečki od 16 godina zaigrali su protiv dečki koje su dosada mogli gledati na televiziji. Naravno, kada im je to dopušteno - sarkastično je komentirao Jurjević nedavna događanja u hrvatskom rukometu. Nije namijenjeno za mlađe od 18 godina!

Krešimir Lacković
NEXE       35 (18)

BJELOVAR       23 (10)

NAŠICE - Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek)

NEXE: Kuzmanović (6+2), Bakić 2, Barišić Jaman 3, Vejin, Radovanović (8+0), Jelinić, Vida 4, Manci Mičević 3, Velkavrh 3, Severec 6, Moslavac 1, Melić 3, Jaganjac 3, Kavčič 2, Markušić 1 i Pribetić 4.

BJELOVAR: Prvonožac, Kozić 1, Marić, Potnar 3, Ćurić 1, Komar 3, Šehić 3, Jurjević 5, Lulić 3, Jurišić 2, Dubravac, Milićević, Živković, Lukačec 1, Vuleta 1 i Hećimović (13+0)

Sedmerci: NEXE 5(4), Bjelovar 3(1); Isključenja: NEXE: 2 minute (Manci Mičević 2); Bjelovar: 4 minute (Dubravac 2, Lulić 2)

Tibor Jurjević

bivši igrač NEXE-a, igrač Bjelovara

Dečki od 16 godina zaigrali su protiv dečki koje su dosada mogli gledati na televiziji. Naravno, kada im je to dopušteno.

Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana