Sport
TURNEJA PO SLAVONIJI

Vinkovački dan sporta
malo je koga razočarao
Objavljeno 11. svibnja, 2022.
Najbolji u graničaru i atletici dobili su zlatne medalje i izborili odlazak na veliku završnicu ovog ljeta u Splitu

Telemach Dan sporta nastavlja svoj put po Slavoniji. U utorak je veliki sportski skup gostovao u Slavonskom Brodu, srijeda je bila rezervirana za posjet Vinkovcima, a kulminacija slavonske turneje su četvrtak i Sportske igre mladih u Osijeku.



U Vinkovcima je bilo kao i u ostalim gradovima Hrvatske kad ih posjeti Telemach Dan sporta. Na igralištu NK Cibalia uz Bosut okupio se velik broj djevojčica i dječaka, koji su mogli uživati u zabavi, druženju, sportskom nadmetanju, ali i edukaciji o okolišu. Natjecalo se u graničaru i atletici, a zabavni program upotpunile su djevojke cheerleading kluba MA&CO.

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić, predsjednik Zajednice sportova grada Vinkovci Mario Jurić i v.d. pročelnika Upravnog odjela za sport i demografiju Županije Mario Meštrović zdušno su navijali za svoje najmlađe sugrađane. Baklju Plazma Sportskih igara mladih donio je Romeo Sušac, hrvatski futsal-reprezentativac i član malonogometnog kluba Aurelia.

U Vinkovcima su se najspretniji u graničaru za godište 2013. i mlađe pokazali članovi ekipe Pčelice, a u kategoriji rođenih 2011. i mlađih ispred svih bili su - Akani. U atletskom dijelu programa najbržima su se pokazali Nikolina Dogan, Borna Marić, Vladimir Grubić i Katarina Dumbovečak. Ta brza četvorka zasluženo je osvojila zlatne medalje, a konačna nagrada za sve prvoplasirane odlazak je na državnu završnicu Sportskih igara mladih, koja će se i ovog ljeta održati u Splitu.

Nakon što je spuštena zavjesa na vinkovački program, Telemach Dan sporta seli se u susjedstvo. Na osječku "Srednjiku", koja će danas biti poprište smijeha, zabave, druženja i, naravno, sportskih igara.

Inače, Telemach Dan sporta ove godine održava se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran prema modelu sportskih igara koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Ivana Liović
ČETVRTAK JE SPORTSKI DAN NA "SREDNJIKI"
Nakon Slavonskog Broda i Vinkovaca Telemach Dan sporta stiže u Osijek. Održava se danas (četvrtak) na Srednjoškolskom igralištu od 10 sati. Sportsko-edukativni dan okupit će osnovnoškolsku djecu koja će se natjecati u graničaru i atletici. Pobjednici osječkog dijela programa, kao i najbolji u ostalim hrvatskim gradovima, izborit će plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta sredinom srpnja u Splitu.

- Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši - istaknula je uoči dolaska u Osijek Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Možda ste propustili...

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike