Crna kronika
KRAĐA NOVCA, ČAŠA, DRVA I ODJEĆE

Policija pronašla dva kradljivca
Objavljeno 12. svibnja, 2022.
Krađe su svakodnevne u Osječko-baranjskoj županiji. One su u rasponu od tzv. kokošarenja do ozbiljnih krađa koje se cijene u stotinama, pa i milijunima kuna. Ovih prvih, u kojima lopovi ne biraju plijen, nego kradu sve što im dođe pod ruku, puno je više. No u kaznenoj terminologiji krađe su identične, pa kaznene prijave, ako ih se uhvati, slijede i protiv "kokošara" i protiv ozbiljnih lopova. Razlika se uočava tek na sudu, jer su za veću počinjenu štete i više kazne, kako novčane, tako i zatvorske.

Dva su lopova brzo otkrivena nakon nedavno počinjenih krađa u Osijeku, odnosno Kozarcu u Baranji. Kako priopćava Policijska uprava osječko-baranjska, riješena je krađa koja se tijekom vikenda zbila u jednom osječkom stanu, vlasništvo 55-godišnjaka, iz kojega je lopov ukrao oko 1500 kuna, a plijen su mu bile još i kristalne čaše te odjeća. Vlasnik je krađu prijavio u nedjelju te je policija odmah počela kriminalističko istraživanje. Brzo su policajci pronašli trag koji ih je odveo do 21-godišnjaka. Nakon obavljenog razgovora policijski su inspektori mladića osumnjičili da je upravo on kradljivac iz osječkog stana. Mladić je potom kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu.

Policija je pronašla i kradljivca drva iz šume u blizini Kozarca u Baranji. Kriminalističko istraživanje obavili su djelatnici Policijske postaje Beli Manastir, i to nakon prijave gospodarske jedinice Haljevo - Kozaračke šume, da im je lopov tijekom travnja ukrao 20-ak kubika drva, počinivši štetu od oko 4000 kuna. Obavljenim očevidom i krimininalističkim istraživanje, sumnja za krađu ogrjevne hrastovine pala je na 53-godišnjaka. I on je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Primjetno je posljednjih dana da se za lijepog proljetnog vremena povećavaju i krađe bicikala u Slavoniji i Baranji. Jedna takva zabilježena je u Lipiku. Policiju je u utorak nazvao 38-godišnjak i prijavio da mu je još 3. svibnja u večernjim satima u Lipiku u ulici Vukovarska avenija na igralištu ukraden nezaključani bicikl marke “Cube”. Policajci su prijavu notirali, no bicikla, kao ni identiteta kradljivca, još uvijek nema. Kako ima onih građana koji ne prijave krađu svog bicikla, smatrajući da šteta nije velika jer je bicikl star, ili im je neugodno, policija poziva da to ipak učine. M.Bugarić
Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike