Regija
RADIONICA O UKLJUČIVANJU DJECE S TEŠKOĆAMA U DRUŠTVO

Razvijati potencijale svakog djeteta
Objavljeno 11. svibnja, 2022.
NAŠICE



Gradsko društvo Crvenog križa Našice u svojim je prostorijama održalo edukativnu radionicu za predstavnike udruga, organizacija i institucija te volontere. Radionicu o uključivanju djece s teškoćama u razvoju u društvo održala je pedagoginja iz Osnovne škole kralja Tomislava Našice Ivana Šteković.

Cilj je radionice bio uključivanje što većeg broja sudionika u stvaranje potencijalnog okruženja u kojem će djeca s teškoćama u razvoju i djeca bez teškoća zajedno boraviti, učiti te stjecati nove vještine i sposobnosti, odnosno podrazumijeva prihvaćanje i poštovanje različitosti te razvoj individualnih potencijala svakog djeteta.

Predstavnici udruga, organizacija i institucija te volonteri dobili su osnovne informacije o tome tko su djeca s teškoćama, koje su vrste teškoća te o načelima odgoja. U djecu s teškoćama u razvoju ubrajaju se djeca oštećenog vida, djeca oštećenog sluha, djeca s poremećajima govorno-glasovne komunikacije, djeca s poremećajima u ponašanju, djeca s motoričkim oštećenjima, djeca s autizmom, djeca sa smanjenim intelektualnim sposobnostima.

Radionica je obuhvatila nekoliko tema, a riječi je bilo o problemima s kojima se susreću djeca s teškoćama prilikom uključivanja u društvo te problemima s kojima se susreću i njihovi roditelji prilikom uključivanja djece u društveni životi u cijelosti. Također, raspravljalo se o stavovima i predrasudama društva o djeci s teškoćama u razvoju, a jedna tema bila je posvećena načinima na koje bi udruge, organizacije i institucije mogle u svoj rad uključivati djecu s teškoćama.

Radionici su nazočili predsjednica i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Zdenka Vukomanović i Igor Feldi. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike