Crna kronika
ŠTETA JE GOLEMA

Gotovi očevidi požara u noćnom klubu i na bageru
Objavljeno 11. svibnja, 2022.
Nekoliko stotina tisuća kuna ukupna je šteta nastala velikim požarima u Valpovu i Mrzoviću

Vezani članci

PRILIKOM PRESIJECANJA PLINOVODNE CIJEVI U MRZOVIĆU

U požaru ozlijeđen bagerist, ulica privremeno evakuirana

OD NOĆNOG KLUBA U VALPOVU OSTALO ZGARIŠTE

Broadway nestao u požaru

Obavljeni su očevidi protupožarnih inspektora na požarištima u Valpovu, gdje je u ponedjeljak izgorio noćni klub te istoga dana i radni stroj u Mrzoviću na đakovačkom području. U oba slučaja materijalna šteta je velika, a mjeri se u nekoliko stotina tisuća kuna. Jedna je osoba u Mrzoviću zbog zadobivenih opeklina teže ozlijeđena.



Požar u Valpovu, u noćnom klubu Broadway, izbio je nešto poslije 2 sata u noći. Vatrogasci su putem Županijskog centra 112 dobili dojavu od stanara Osječke ulice koje je probudilo pucketanje i plamen koji se pojavio u krovištu. Iako su vatrogasci stigli od dojave nakon nepunih pet minuta, nisu mnogo toga mogli napraviti, jer je plamen zahvatio kompletnu unutrašnjost objekta u kojem su bili noćni klub i kladionica, ali i krovište. Odmah se počelo s gašenjem vatre zbog opasnosti od širenja na susjedne objekte.

Nakon što je požar lokaliziran, u ponedjeljak, u prijepodnevnim satima, završen je očevid djelatnika Policijske postaje Belišće i u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Utvrđeno je nakon detaljnog pregleda kako je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama rashladnih vitrina koje su se nalazile u prostoru ugostiteljskog objekta. Požar se proširio na unutrašnjost objekta, i pritom je izgorio inventar unutar ugostiteljskog objekta i krovište, ali i prostor kladionice koja se nalazi uz ugostiteljski objekt te inventar unutar kladionice. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a već sada se zna kako sigurno iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.

Gotov je i očevid požara koji je u ponedjeljak izbio u Mrzoviću na đakovačkom području. Kako smo izvijestili, oko podneva 39-godišnji djelatnik tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija u ulici Stare bare kopao je kanalizaciju i u jednom trenutku je žlicom bagera presjekao plinovodne cijevi. Probijanjem cijevi došlo je do iskrenja, a potom i vatre od koje je bagerist zadobio teže opekline po rukama, zbog čega je odvezen vozilom Hitne pomoći u KBC Osijek. Požar je zahvatio radni stroj koji je u potpunosti izgorio. Vatra se potom proširila na obiteljsku kuću 62-godišnjaka i došlo je do oštećenja prozora, PVC roleta i fasade na kući.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kešinci i Mrzović, a istjecanje plina zatvorili su djelatnici HEP-a. Policijski službenici podnose izvješće o događaju nadležnom državnom odvjetništvu.

Milan Bugarić
AKTIVAN VIKEND ZA BROJNE VATROGASCE
Nije bilo mira za vatrogasce u Slavoniji i Baranji tijekom vikenda i ponedjeljka. Bilo je više tehničkih intervencija od uobičajenih požara. Županijski centar 112 izvijestio je kako su u ponedjeljak osječki vatrogasci imali intervenciju radi puknuća vodovodne cijevi u obiteljskoj kući u naselju Višnjevac, dok su vatrogasci iz Trnave kod Đakova ispumpavali vodu iz podruma obiteljske kuće u naselju Lapovci. Tijekom nedjelje vatrogasci DVD-a Dalj bili su angažirani na osiguranju na nogometnoj utakmici u Bijelom Brdu, a osječki profesionalni vatrogasci su na poziv otvarali vrata stana u Osijeku. Našički su, pak, vatrogasci gasili požar perilice za rublje u Velimirovcu, a DVD Darda požar smeća i trave prema farmi Topolik.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike