Osijek
IZBOR IZ PREGRŠT VOLONTERSKIH AKTIVNOSTI

Sudjeluju i djeca iz Ukrajine s obiteljima
Objavljeno 11. svibnja, 2022.
Udruga Betula u suradnji s Medicinskom školom, Pučkim otvorenim učilištem, klubom Titan Atlas i udrugom Breza organizira događanje Isprepletene boje u sklopu akcije Hrvatska volontira. U prostorima Pučkog otvorenog učilišta 14. svibnja od 10 do 13 sati održat će se druženje s djecom, mladima i njihovim roditeljima iz Ukrajine. Planirane su tri radionice/aktivnosti: Upoznajmo ukrajinsku kuhinju - priprema tradicionalnog ukrajinskog jela u suradnji s ukrajinskim roditeljima i učenicima Medicinske škole; Čovječe igraj se! - u suradnji s klubom Titan Atlas igranje tradicionalnih i modernih društvenih igara; Isprepletene boje - radionica izrade ukrasnih obruča.

Izviđački klub Javor organizira pak 12. svibnja s početkom u 19 sati Susret izviđača i obitelji iz Ukrajine smještenih u Osijeku. Planiraju izviđačke igre za djecu i mlade te susret i razgovor s roditeljima i ostalim odraslim osobama.

Volonterski klub Osnovne škole Ljudevita Gaja u Osijeku, učenici, nastavnici, stručno osoblje, učenici drugih škola i DKolektiv udružit će snage i organizirati volontersku akciju oslikavanja i uređivanja školskog okoliša 16. svibnja s početkom u 10 sati.

Udruga "MOGU" Osijek planira 11. svibnja s početkom u 10 sati urediti jahalište. Volonteri će čupati i uklanjati travu iz jahališta, a sve što je potrebno je naići u nekoj starijoj odjeći prikladnoj za prirodu i rad. Sav potreban alat bit će osiguran u Udruzi.

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije 11. svibnja u 10 sati organizira obilazak spomenika i institucija kulture, a dan kasnije u 17 sati odlazak na izložbu u Muzej Slavonije. I.R.G.
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike