Osijek
UZ NOVE STAZE NOVA OPREMA

Biciklistima ležaljke za predah od pedaliranja
Objavljeno 11. svibnja, 2022.
Na ovogodišnje izdanje Međunarodne kiparske kolonije Ernstinovo i planirane koncerte moći će se doći i biciklima novom stazom koja je umrežena s ostatkom staza sve do Osijeka. No, kako se radi o malo podužoj dionici, moći će se uživati uz samu stazu i odmoriti se od pedaliranja jer su, kako kaže općinska načelnica Marijana Junušić, postavili dosad neviđeni mobilijar na ovakvim stazama kojima se mogu koristiti i mještani i svi ostali koji se upute biciklom do ovog sela.

Naime, na raspolaganju su im cikloturističko odmorište, ležaljke, servisna stanica za bicikle i stalci, sve u službi aktivnih građana.

- Kako bismo upotpunili sadržaj uz novosagrađene biciklističko-pješačke staze duge 6,5 kilometara, izgradili smo cikloturističko odmorište u središtu Ernestinova, postavili servisnu stanicu i stalke za bicikle, ležaljke za ugodu i odmor te klupe za predah. Drago nam je što novosagrađenu infrastrukturu i popratne sadržaje biciklisti svakodnevno koristite, ona je i građena upravo za to, da uživaju u svakom trenutku na svježem zraku, a mi nastavljamo dalje graditi - idući je cilj sagraditi biciklističko-pješačke staze u Laslovu - poručuje Junušić. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike