Regija
KOORDINACIJA ŽUPANA, NAČELNIKA I GRADONAČELNIKA NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Ukrajini pomoć od 250.000
kuna, najviše hrane
Objavljeno 10. svibnja, 2022.
VUKOVAR - Na 5. Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru bilo je riječi i o humanitarnoj pomoći Zakarpatskoj regiji u Ukrajini, o čemu je izvijestio župan Damir Dekanić. On je pojasnio da je Županija pozvala sve jedinice lokalne samouprave da im se priključe u prikupljanju pomoći i 80 posto jedinica odazvalo se akciji.

- Vrijednost pomoći bit će oko 250.000 kuna, možda i više, ovisno o tome tko će nam se i s kojim iznosom priključiti, a s ukrajinskim veleposlanikom Vasylom Kyrylychem dogovoreno je da se najviše šalje hrana. Ponude za proizvode dobili smo od nekoliko domaćih trgovačkih lanaca - rekao je župan Damir Dekanić, dodajući kako će, bude li potrebno, pomoć i dalje slati Ukrajincima.

Jedna od tema Koordinacije bila je i osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku 2022./2023. godinu. Projektom "Užina za sve" obuhvaćeno je oko 3000 učenika.

Ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Čobanković govorila je o mogućnostima financiranja projekata kroz otvorene pozive i pozive u najavi, a o mogućnostima korištenja digitalnih rješenja u poljoprivredi, okolišu i primarnoj infrastrukturi na području županije govorio je Andrija Matić, pročelnik UO-a za poljoprivredu. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike