Mozaik
SUPERVAL BENDOVI RAVNO IZ ŠKOLSKIH KLUPA NA INMUSICU

Dystopia iz Velike i Gradske bitange iz Valpova stižu na Jarun
Objavljeno 11. svibnja, 2022.
Uz njih nastupaju i bendovi Slow Cured iz Zagreba te Freaktion iz Pule

Slow Cured, Freaktion, Dystopia i Gradske bitange - školski bendovi koji su svoj glazbeni talent dokazali u sklopu Superval festivala - u europskoj godini mladih otvaraju vrata najmlađim glazbenim nadama na INmusic festival #15!



Svijetla budućnost


U europskoj godini mladih INmusic festival i Superval festival udružili su snage u poticanju djece i mladih u otkrivanju i razvijanju njihovih glazbenih talenata. Nakon trećeg live izdanja hvalevrijednog Superval festivala u Vintage Industrial Baru 17. i 18. lipnja, gdje će se publici prvi put predstaviti čak 24 odlična školska benda, dok će se ‘‘superval‘‘ školskih glazbenih nada preliti i u sljedeće dane na INmusic festival #15 gdje će čak četiri benda dobiti priliku pozornice dijeliti s najvećim svjetskim imenima!

Superval je festival školskih bendova koji potiče međusobno povezivanje, razmjenu iskustava, stvaranje i slušanje glazbe te omogućava djeci i mladima da nastupe kao pravi profesionalci u klupskoj atmosferi, uz tehničku podršku profesionalaca i osjete iskrenu koncertnu emociju pred njima poznatom i nepoznatom publikom.

Slow Cured, Freaktion, Dystopia i Gradske bitange autorski su školski bendovi koji će svoj glazbeni talent predstaviti na INmusicu, a svi oni imat će čast otvoriti program Hidden stagea na jubilarnom, 15. izdanju festivala najvećeg hrvatskog festivala suvremene autorske glazbe. Slow Cured na pozornicu INmusica stižu u ponedjeljak, 20. lipnja. Filip, Jakov i Bruno školski su bend iz Zagreba, a ovi sjajni dečki uskoro planiraju objaviti i svoj prvi EP. Pjesmom "Umoran" predstavili su se publici, a polusatnim nastupom na INmusicu pokazat će tko su i široj europskoj publici. Dan nakon, 21. lipnja, Hidden stage će otvoriti Freaktion - Toni, Vasja, Gabriel i Maja iz Pule pred publiku na INmusicu donose svoj prvi autorski album koji će svjetlo dana ugledati upravo prije samoga festivala. Da je pred njima svijetla budućnost dokazuje i singl ‘‘Calamity‘‘ kojim su otvorili prvijenac. Dystopia je bend iz Velike, koji, iako još u nastajanju, ima veliko i snažno metal srce, a u svojoj glazbenoj radionici i autorski materijal koji jedva čekaju odsvirati pred širom publikom. Stjepan i Luka u potrazi su za vokalom, no ne žele bilo koga. Čim pronađu svoju srodnu glazbenu dušu, ulaze u studio i kreću sa snimanjem. Na INmusic festivalu nastupit će u srijedu, 22. lipnja, a četvrti dan festivala, 23. lipnja, Hidden stage otvorit će Gradske bitange. Matko, Domagoj, Mislav i Noa iz Valpova također su u procesu snimanja prvog albuma, a za INmusic festival su pripremili polusatni autorski materijal, od kojeg se dvije pjesme mogu pronaći i na njihovu YouTube kanalu.

Važna uloga


U 2022. godini obilježava se Europska godina mladih u kojoj se želi upozoriti na važnu ulogu mladih u izgradnji boljeg i inkluzivnijeg društva te zelenije i digitalnije budućnosti, a INmusic i Superval zajedničkim snagama žele mladim glazbenim nadama pružiti poticaj da stvaraju, rastu i izbore javni prostor za svoj talent otvaranjem vrata mladim bendovima da steknu iskustvo nastupanja i na najvećim pozornicama u Hrvatskoj.

Europavox projekt, čiji višegodišnji hrvatski partner je upravo INmusic festival, obilježava Europski dan glazbe i ove godine u svom trećem uzastopnom digitalnom izdanju diljem Europe, a na kojemu će kao hrvatski predstavnici nastupati sjajni Porto Morto. Porto Morto ove godine stižu i na pozornicu najvećeg domaćeg open-air festivala na Jarunu. The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Tamikrest, Snapped Ankles, Šumski, Porto Morto i dr. dio su impresivnog glazbenog programa jubilarnog izdanja INmusic festivala #15, koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. lipnja 2022. godine.

Tanja Kvorka
ULAZNICE U PRODAJI
Četverodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #15 po cijeni od 649 kn dostupne su preko službenog festivalskog webshopa, a već kupljene trodnevne ulaznice za INmusic ostaju važeće i za puna četiri festivalska dana u novim datumima održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala. Višestruki posjetitelji INmusic festivala registrirani kao članovi INmusic cluba imaju mogućnost ostvariti popuste na ulaznice za sebe i svoje prijatelje u iznosu do 100 kuna. U prodaji je i ograničeni broj jednodnevnih ulaznica za 15. izdanje najvećeg hrvatskog open-air festivala i dostupan isključivo preko službenog INmusic webshopa.

Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike