Regija
POVIJESNI REZULTAT U PRVOJ NATJECATELJSKOJ SEZONI

Županjski U-11 rukometaši pobjedom Protiv Nexea i Valpovke plasirali su se na završnicu prvenstva Hrvatske u Poreč
Objavljeno 9. svibnja, 2022.
Izvanredan uspjeh dečki su postigli uz trenera Daniela Dušanića

Županjski rukometaši do 11 godina (U-11) u svojoj su prvoj natjecateljskoj sezoni, pod budnim okom ustrajnoga trenera Daniela Dušanića, proteklog vikenda pobjedom protiv Nexea i Valpovke ostvarili povijesni rezultat - plasman na završnicu prvenstva Hrvatske, koja se održava u Poreču, od 2. do 5. lipnja. To su Mihael Došen, Fran Dušanić, Marin Ivkić, Matko Jozić, Petar Jurić, Karlo Kljaić, Noa Kobaš, Luka Kobaš, Leon Mutabdžić, Borna Nenadić, Dalibor Orkić, Alan Penga, Liam Peršić, Andrej Rajković i Domagoj Živković. U sezoni 2021./2022. odigrali su 24 utakmice i upisali 18 pobjeda i 5 poraza. Jednu su utakmicu odigrali neriješeno i skupili 37 bodova s gol razlikom 451:280 i plasirali se na treće mjesto u konačnom poretku na ljestvici Regije 4. Iza sebe su ostavili velike i poznate klubove iz Đakova, Vinkovaca, Valpova, Našica, Osijeka, Požege…
Županjci su ponosni na ostvareni rezultat i dečkima i treneru žele puno sreće na završnici u Poreču, iako je već i sam plasman, koji su izborili po prvi puta, ogroman uspjeh za Županju i njezin rukometni klub.

Nakon što je sredinom srpnja prošle godine izabrano novo rukovodstvo, u RK-u Županja vidljivi su pozitivni pomaci u radu i veća motiviranost igrača i sportskih djelatnika u svim selekcijama, o čemu najbolje govore ostvareni rezultati koji pokazuju da rukomet u Županji ima budućnost. 

Za novog je predsjednika RK Županja izabran dr.sc. Branimir Kos kojemu je, kazao nam je tada, cilj organizacijski osuvremeniti klub, stabilizirati situaciju, potaknuti dijalog i razmjenu mišljenja, te u okviru raspoloživih sredstava uskladiti potrebe svih selekcija. 
I novoizabrani je tajnik Mihovil Ostružnjak nakon izvanredne skupštine istaknuo da je prioritet novog rukovodstva posložiti klub, kojega je korona dvije godine unazadila i dovela u jako tešku situaciju. Izgubili su dvije generacije seniora i praktički su morali krenuti od nule, formirati igrače i od njih nastojati najviše izvući. Prihvatili su se posla i u posljednjih deset mjeseci pokazali da su spremni s kvalitetnom ekipom ljudi dati svoj puni doprinos i maksimalno se založiti kako bi klubu osigurali mjesto koje mu i pripada.

 
U ostvarenju zacrtanih ciljeva imaju i potporu Grada. Natjecanje seniorske ekipe RK Županja u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi i kadetskih ekipa u pripadajućim ligama Sportska zajednica Grada Županje u ovoj će godini poduprijeti s 240.800 kuna.
Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike