Crna kronika
OD NOĆNOG KLUBA U VALPOVU OSTALO ZGARIŠTE

Broadway nestao u požaru
Objavljeno 9. svibnja, 2022.
Brzom intervencijom vatrogasci DVD-a Valpovo uspjeli su spriječiti širenje vatre

Iako su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo na požarištu noćnog kluba Broadway bili za samo četiri minute, zbog intenziteta požara nisu mogli mnogo učiniti, jer je plamena buktinja već gutala cijeli krov. Uz velike napore vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje požara na susjedne kuće. Sve se zbilo u prvim satima ponedjeljka.



Dežurni u DVD-u Valpovo dobio je dojavu o požaru ugostiteljskog objekta na raskrižju Osječke ulice i Vijenca Hrvatske Republike točno u 2.36 sati. Prvo vozilo vatrogasaca došlo je pred opožareni kafić za nepune četiri minute, a kako su se približavali ugledali su plamenu buktinju koja se s krovišta uzdizala nekoliko metara.

- Odmah smo počeli s gašenjem, a sve kako bismo zaustavili širenje vatre na susjedne kuće. U tome su, uz velike napore, ukupno 13 vatrogasaca DVD-a Valpovo, i uspjeli. Na intervenciju smo izišli s navalnim vozilom, autocisternom, autoljestvom, pick-upom i 13 vatrogasaca. Gašenje smo izvršili s tri mlaza brze navale i jednim "C" mlazom, priopćili su valpovački vatrogasci na svojoj Facebook stranici. Vatrogasci su uspjeli u prvotnoj namjeri, a to je zaustavljanje širenje požara, a nakon toga pristupili su lokalizaciji vatre u samom ugostiteljskom objektu koji je potpuno uništen. Gotovo do temelja izgorio je prostor noćnog kluba Broadway, kao i kladionica koja je bila uz noćni klub.

Razmjeri štete mogli su se vidjeti nakon svanuća, jer krova više nije bilo, ostale su samo nagorene letve, a slično je bilo i u unutrašnjosti objekta gdje je sve izgorjelo. O požaru se oglasila i Policijska uprava osječko-baranjska. "Oko 2.30 sati u Valpovu je došlo do požara u ugostiteljskom objektu i kladionici, vlasništvo 36-godišnjeg hrvatskog državljanina i pravne osobe iz Zagreba. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Valpovo. Tijekom ponedjeljka policijski službenici, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, obavit će očevid na mjestu događaja, a sve kako bi se utvrdio točan uzrok nastanka požara i nastalu materijalnu štetu", stoji u priopćenju.

Besanu noć imali su i stanovnici Osječke ulice te Vijenca Republike Hrvatske, koje je probudilo prvo glasno pucketanje, a nakon toga i sirene vatrogasnih i policijskih vozila. Na intervenciju su izišli i djelatnici Hrvatske elektroprivrede koji su isključili struju u tom dijelu Valpova zbog vatrogasne intervencije i gašenja vodom. "Nije mi bilo svejedno vidjeti tu buktinju koja se uzdizala i desetak metara iznad krova. Susjedi čije su kuće blizu Broadwaya čak su izišli s crijevom u rukama i počeli polijevati fasade svojih kuća, jer su im se roletne počele topiti od isijavanja topline s opožarenog noćnog kluba", kaže nam stanovnica Osječke ulice. Iza nje i drugih susjeda besana je noć.

Šteta nastala požarom je velika, a sreća u nesreći je da nije bilo ozlijeđenih osoba.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike