Osijek
TRADICIJA

Biciklima na izlet kroz dugu povijest pustara
Objavljeno 10. svibnja, 2022.
Osmi je put u subotu udruga "Korijeni pustare" iz Antunovca organizirala rekreativno-edukativnu biciklijadu "Tragom pustara". Predsjednik Željko Mišković kaže da je unatoč dosadnoj kiši gotovo cijelo vrijeme sudjelovalo 70 biciklista. Startna je točka bila u Osijeku, na križanju Trpimirove i Divaltove, kod murala posvećenog pustarama južno od Osijeka, koji je oslikan u organizaciji udruge.

Prije polaska na zanimljiv izlet sudionici su se fotografirali za uposmenu i krenuli prema Josipin Dvoru, Antunovcu, Selešu i Orlovnjaku, gdje su na Spomen-obilježju Domovinskog rata upalili svijeće. Sve se, kaže Mišković, završilo u Antunovcu, na uglu Školske i Kolodvorske ulice, gdje ova udruga podiže "Pustaraški ćošak".

- Programom smo, nakon lagane vožnje uz zaustavljanje na mjestima bivših pustara uz kratku priču o svakoj od njih, završili na “Pustaraškom ćošku” ud druženje. Biciklisti su si ponijeli slanine i kobasice, a sve ih je ostalo čekalo na odredištu - pripremljeni su prostor, vatra, zašiljene šibe za pečenje, živa glazba, piće po popularnim cijenama, podjela prigodnih nagrada i zajedničko druženje - kaže Mišković, te dodaje kako je posebno zanimljiv bio posjet farmi muznih krava na Orlovnjaku, gdje su se svi sudionici zadržali duže vrijeme. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GASTRONOMSKI I ENOVIKEND U OPĆINI ERDUT

Aljmaš: Toprek najbolji na fišijadi

2

GODIŠNJICA MATURE

Najljepše uspomene ne blijede

3

AUTOSJEDALICE

Većina ih ne koristi pravilno