Sport
NAKON PORAZA U BJELOVARU

Spačva ispala iz Premijer lige
Objavljeno 8. svibnja, 2022.
Nakon 11 sezona rukometaši Spačve-Vinkovci neće igrati u Premijer ligi. U niži rang pogurnuti su nakon minimalnog poraza u Bjelovaru (27:26). Domaćin, za kojeg utakmica nije imala nikakvog značaja, do pobjede je došao pogotkom Jurišića dvije sekunde prije kraja. I da je ostalo neriješeno, Spačva bi ispala jer je bila bodovno izjednačena s Umagom, koji je imao bolji međusobni omjer. Prethodno je tijekom subotnjeg popodneva Umag slavio u Dubrovniku pa je bilo jasno da će Vinkovčanima trebati pobjeda u Bjelovaru. Odlično su otvorili utakmicu, sve je ukazivalo da bi mogli doći do vrijednih bodova, koji im još ne bi jamčili opstanak nego tek nastup u dodatnim kvalifikacijama. Vodili su gosti u prvom poluvremenu i pet razlike (7:12, 8:13), na odmor otišli s prednošću od 12:15. I sve to uspjeli prokockati u nastavku susreta. Sličnih situacija doživjeli smo tijekom sezone u izvedbi vinkovačkih rukometaša. Da je samo jedna od tih završila njima u korist i sljedeće godine bi u Vinkovcima gledali Paket24 Premijer ligu. Slavonija će ipak sljedeće godine imati dva Premijer ligaša. Uz NEXE, to će biti i rukometaši Osijeka, koji su postali prvaci Prve HRL "sjever" te se nakon 12 godina vraćaju u elitno društvo. K.L.
BJELOVAR  27 (12)

SPAČVA VINKOVCI  26 (15)

BJELOVAR - Dvorana europskih prvaka. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (Zadar).

BJELOVAR: Prvonožac (1+0), Hećimović (9+1), Kozić 2, Potnar, Ćurić, Šimunović 1, Komar, Šehić 8 (5), Jurjević 1, Lulić, Dubravac, Miličević 2, Živković 1, Lukačec 10(3) i Vuleta.

SPAČVA VINKOVCI: Ćirović (6+0), Pašagić (0+2), Maroš, B. Mažurana 1, Vašarević 2, Nađ, Čičak, Božičević 6(3), Blašković, Lasić 1, F. Mažurana 3, Kuže 3, Bolanča 2, Žaja 2, Rimac i Marić 6.

SEDMERCI: Bjelovar 3(3), Spačva Vinkovci 5(3); ISKLJUČENJA: Bjelovar 8 minuta (Potnar 2, Ćurić 2+2, Milčević 2), Spačva Vinkovci 8 minuta (Božičević 2, Lasić 2+2, Bolanča 2).

Najčitanije iz rubrike