Tehno
TEST: SBOX PLB-6546T

Sigurno s televizorom na zid uz odgovarajuće nosače
Objavljeno 6. svibnja, 2022.
Postaviti televizor na zid trend je koji je uzeo maha uglavnom s pojavom tankih i laganih televizora

Trend postavljanja televizora na zid itekako je izražen, no prilikom odabira nosača vodite računa odabrati pouzdano ime, kao što je SBOX.



Postaviti televizor na zid trend je koji je uzeo maha uglavnom s pojavom tankih i laganih televizora, kao što su bile plazme u početku, a sada LCD, OLED i drugi modeli. Komode za TV nekada su imale smisla jer teški i glomazni CRT televizori trebali su nekakvo postolje na kojem će stajati. No danas njihova je uloga tek popratna i estetska.

Elegancija


TV postavljen na zid, osim što direktno poboljšava pozicioniranje, a time i pruža bolju preglednost, najviše pridonosi eleganciji. Namještaj, odnosno komoda ispod TV-a, izgledat će urednije i pružiti više prostora, koji možemo iskoristiti za druge namjene. Konkretno, u našem slučaju komoda je ostala "dom" dodatne opreme (konzole) i postolje za soundbar. Dakle, neupitne su prednosti postavljanja televizora na zid. No kako s porastom dijagonala današnjih televizora, koje idu sve do golemih 100 inča, rastu i cijene samih televizora, odabir kvalitetnog nosača dobio je više no ikada prije na važnosti. Mnogi će zanemariti tu činjenicu, no odabir lošeg nosača za skupocjen televizor isto je kao odabir jeftine gume za super sportski trkaći automobil. U oba slučaja katastrofa je neizbježna, a s njom i veliki troškovi. Stoga, ako već odabirete, birajte nosač koji će vam pružiti sigurnost, kvalitetu i s njima dugovječnost.

Modeli SBOX


SOBX u svome asortimanu nudi zaista puno različitih modela, a koji je idealan za vas, ovisi o vašim potrebama. Neki od elemenata koji će vam pomoći u odabiru svakako su dijagonala televizora, potom mogućnost izvlačenja nosača, tj. televizora, te podešavanje nagiba i kuta. Mi smo se odlučili za model SBOX PLB-6546T. Taj model nudi mogućnost prilagodbe nagiba, ali i mogućnost izvlačenja, što olakšava pristup utorima za kabele.

Nosač je predviđen za modele od 37 do 80 inča (94 - 203 cm), a sigurno će držati televizore do čak 70 kg težine. Prednost ovog modela je i mogućnost niveliranja od +/- 25 mm. Na SBOX PLB-6546T moguće je postaviti TV uređaje od VESA 200 x 200 do 600 x 400, a time je zapravo pokriven spektar gotovo svih modela u spomenutom rasponu dijagonala. Nosač krasi izvrsna kvaliteta izrade, kao i robusnost, što ulijeva sigurnost da će TV ostati na zidu. U paketu stiže sve, pa ste s kupnjom odmah spremni za montažu. Tu su vijci za zid te razni vijci i dodatci za televizore. Podržani su i danas sve rjeđi zakrivljeni modeli. SBOX PLB-6546T dostupan je na web-shopu ŠMIT Electronic po cijeni od 500 kuna. U vremenu kada su televizori skuplji i 20-ak puta, čak i više, od nosača, kvalitetan nosač je stavka koju valja odmah ukalkulirati.
 
Marin Režić
Nosač je predviđen za modele od 37 do 80 inča, a sigurno će držati televizore do čak 70 kg težine

Komoda ispod TV-a izgledat će urednije i pružiti više prostora, koji možemo iskoristiti za druge namjene

TV postavljen na zid, osim što direktno poboljšava pozicioniranje, a time i pruža bolju preglednost, najviše pridonosi eleganciji

Najčitanije iz rubrike