Tehno
ODRŽAN 19. HUAWEI GLOBAL ANALYST SUMMIT

Inoviranje za zeleniji inteligentni svijet uz više obnovljive energije
Objavljeno 6. svibnja, 2022.
Huawei je u Shenzhenu održao 19. izdanje svoje godišnje konferencije globalnih analitičara pod nazivom Huawei Global Analyst Summit (HAS). Riječ je o hibridnom događaju koji okuplja analitičare iz industrije i financijske analitičare, ključne predvodnike javnog mnijenja, te predstavnike medija iz cijeloga svijeta kako bi se upoznali s budućim trendovima u industriji i Huaweijevom razvojnom strategijom. Na otvorenju je Huaweijev predsjednik Ken Hu govorio o tvrtkinu pristupu inovacijama i izgradnji zelenijeg inteligentnog svijeta. Huawei će nastaviti poticati napredak industrije u području povezivosti. Tako je, primjerice, najavljena vizija prema kojoj će se posvuda omogućiti povezanost brzinama od 10 Gbps izgradnjom mreža 5.5G i F5.5G, koje čine sljedeći korak u evoluciji bežičnih i fiksnih mreža. Te će mreže zajedno podržavati širi spektar specijaliziranih mrežnih potreba, uključujući imerzivnija iskustva u kućanstvima, kao i nisku razinu latencije i visoku razinu pouzdanosti za scenarije industrijskog nadzora.

Kada je riječ o uslugama računalstva u oblaku, Huawei je izgradio MetaStudio, end-to-end platformu za digitalne sadržaje koja se temelji na računalstvu u oblaku i znatno će ubrzati proizvodnju digitalnih sadržaja. Što se tiče uređaja, Huawei planira potrošačima pružiti inteligentna iskustva usmjerena na korisnike u svim aspektima njihova života – tzv. iskustvo Seamless AI Life. Na taj će način učinkovito ubrzati konvergiranje fizičkog i digitalnog svijeta.

S pomoć rješenja Huawei Cloud Huawei namjerava uvesti načelo Everything as a Service te infrastrukturu, tehnologiju i stručnost pretvoriti u usluge koje se temelje na računalstvu u oblaku, kao i pojednostaviti premještanje podataka u oblak za korisnike u različitim industrijama. Osim toga, Huawei radi na formiranju integriranih timova usmjerenih na specifične industrije. Na taj način tvrtka omogućuje posebnim skupinama stručnjaka da se podrobnije upoznaju s poslovnim izazovima korisnika, te stvara čvršće veze između inkorporiranih vodoravnih resursa, tj. proizvoda, i kapaciteta partnera. Namjera je pružiti ciljana rješenja za digitalnu transformaciju za svaku pojedinu industriju i brže reagirati na potrebe korisnika.

Huawei radi na redefiniranju sektora solarne fotonaponske energije. Pritom se oslanja na umjetnu inteligenciju, računalstvo u oblaku i ostala dostupna rješenja s ciljem povećanja proizvodnje obnovljive energije. Osim toga, Huawei radi na razvoju rješenja na razini sustava s niskom razinom emisija ugljika, za zelenu infrastrukturu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT). M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike