Autoglas
POTPUNO NOVA GENERACIJA

VW Pickup Amarok dolazi s novim dizajnom i tehnologijama
Objavljeno 3. svibnja, 2022.
Prvi kamuflirani modeli novog Volkswagena Amaroka već voze Europom

Volkswagen Gospodarska vozila predstavit će potpuno novu generaciju svojeg pickup vozila Amarok ove godine. Dizajniran i koncipiran u Njemačkoj i Australiji, proizveden u Južnoafričkoj Republici - novi Amarok svojim se izraženim robusnim kvalitetama, najboljom opremom, uvelike proširenim spektrom sustava potpora i znatno većim programom pogonskih sustava od svojeg prethodnika ponovno postavlja na sam vrh B-segmenta pickup vozila.



Prvi kamuflirani modeli novog Amaroka već voze Europom. Unatoč kamuflaži već je sada očito da su mu se dimenzije promijenile: s 5350 mm novi je model najmanje 100 mm dulji od prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm obuhvaća povećanje od 175 mm - zahvaljujući čemu dvostruka kabina pruža više prostora. Također, nosivost se povećava na do 1,2 tone, a suvereno najveće vučno opterećenje od 3,5 tona sada je moguće zahvaljujući većem broju varijanti motora i mjenjača.

Ovisno o varijanti motora i mjenjača te tržištu, na raspolaganju će biti benzinski motor i do četiri različita dizelska motora sa od četiri do šest cilindara i obujmom od 2,0 do 3,0 litre - po želji s pogonom na stražnje kotače i pogonom na sve kotače, koji je stalan ili koji se može uključiti po potrebi. Unaprijed konfigurirani profili vožnje u više stupnjeva s cijelim nizom varijanti podržava vozača i u onim situacijama koje nisu toliko uobičajene. S obzirom na to da je tako dobro opremljen, u novom modelu Amarok ubuduće ćete se moći hvatati u koštac s gotovo svakim izazovom na koji možete naići tijekom manjih i većih pustolovina tog pickup vozila. Dodatnu sigurnost pruža više od 30 sustava potpora, od kojih je više od 20 sasvim novo za modelsku liniju Amarok.


Iako se još krije iza kamuflaže, vanjski dizajn ovog pickup vozila ubuduće će se predstavljati sa svoje snažne i karizmatične strane. "Uvelike smo promijenili arhetipski dizajn modela Amarok u njegovoj najnovijoj generaciji. On je sada znatno izražajniji i suvereniji nego ikada prije", ukratko objašnjava taj impozantni rezultat Albert Kirzinger, glavni dizajner Volkswagen Gospodarskih vozila.

Milan Bugarić
PRODANO VIŠE OD 830.000 AMAROKA
Do sada je u svijetu prodano više od 830.000 Amaroka. Prednosti ovoga uspješnog premium pickup vozila su: suvereni pogonski sustavi, visoka korisna nosivost, dosljedna funkcionalnost i autentičan dizajn prikladan za vožnju svim terenima. Na tržišta prvih zemalja novi Amarok bit će uveden krajem ove godine, a kod nas se očekuje početkom 2023.

Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u