Regija
OKUPILI I PROIZVOĐAČE AUTOHTONIH PROIZVODA

Kopićland - nova
destinacija ruralnog
turizma na istoku Slavonije
Objavljeno 29. travnja, 2022.
Trenutačno zapošljavamo deset osoba, zaposlit ćemo još deset, kaže Kopić

Branimir Kopić, vlasnik imanja u Marincima, na pola puta između Vinkovaca i Vukovara, na četiri hektara, uz hektar pod šljivama, gdje je bila zapuštena njiva, otvorio je seosko imanje Kopićland, čime je proširena ponuda ruralnog turizma na istoku Slavonije.



Imanje koje je kupio prije dvije godine prostire se na četiri hektara sa šljivikom i dodatnim sadržajima gdje oni željni seoskog ugođaja mogu uživati u prirodi i domaćim specijalitetima.

- Posjetiteljima nudimo pregršt sportskih sadržaja, počevši od košarkaškog igrališta, boćališta, igrališta za ljudski stolni nogomet, terena s umjetnom travom dimenzija 12 x 20 metara s mantinelom za malonogometaše te odbojku na pijesku. Imamo također i šest novih vrhunskih quadova za adrenalinske vožnje našim njivama i šumama u okolici Marinaca. Napravili smo i minijaturni zoološki vrt s kozama, paunovima, minijaturnim svinjama, kokošima, zečevima u kojima će djeca uživati i u neposrednom kontaktu s prirodom gosti mogu osjetiti prirodu - kaže Branimir Kopić, vlasnik imanja koje je nazvao prema svom prezimenu Kopićland.

 

Na otvaranju koje je vodio Branko Uvodić i programa u kojemu su sudjelovali tamburaši Gaši benda i popularna Cecilija, gosti, a bilo ih je nekoliko stotina, uživali su u slavonskim delicijama od sireva, slavonskih vina, suhomesnatih delicija OPG-a Peulić, sireva OPG-a Pranjić, a za langošice, ili poderane gaće, pobrinule su se žene lokalne udruge koja njeguje tradiciju i redoviti su gosti Vinkovačkih jeseni.

- Moja glavna ideja bila je da pokažemo kako Slavonija ima što pokazati i ponuditi. Prezentiramo ovdje autohtone domaće proizvode, okupili smo sve proizvođače iz Slavonije, ali i šire. Ovdje nudimo domaća jela, sportske sadržaje. Imamo mogućnost najma većim grupama i sve što im ponudimo proizvedeno je na poljoprivrednim gospodarstvima iz okolice. Trenutačno zapošljavamo deset osoba, ali s obzirom na dosadašnje rezervacije, mislim da ćemo taj broj vrlo brzo udvostručiti, odnosno da ćemo zaposliti još deset djelatnika. Zanimanje je već sada veliko. Ušao sam u kreditne aranžmane, drugačije nije moglo jer kao što su i moja očekivanja, tako su i troškovi veliki. Ovo je prva faza našeg projekta, a druga faza je proširenje smještajnih kapaciteta. Sada imamo 16 bungalova za dvije osobe, dakle 36 osoba ovdje se mogu smjestiti i prenoćiti. Ovaj prostor kupio sam prije dvije godine. Ja radim u jednoj poljoprivrednoj tvrtki. Ovo je moja vizija i želja od malih nogu, sada sam to ostvario - kaže Branimir Kopić, i prisjeća se kada je kao student radio na moru i maštao o tome da otvori restoran na moru, ali shvatio je kako se ta želja ne mora ostvariti na moru, nego može i u Slavoniji. Sljedeća faza je umrežiti se u sustav turističkih agencija koje će dovoditi turiste željnih kontinentalnih ljepota.

Ovdje je restoran s približno 300 mjesta, sjenice, sportski tereni, mali zoološki vrt za djecu. U početku će to biti imanje zatvorenog tipa i svake subote svirat će tamburaši za sve koji su željni seoskog ugođaja. Inače, seosko imanje za posjetitelje je otvoreno od četvrtka do nedjelje.

Miroslav Flego
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike