Tehno
VEĆ 19 GODINA ZAREDOM KAO PRVI

Canon nastavlja s usavršavanjem raznolikih tehnologija snimanja slika
Objavljeno 29. travnja, 2022.

Canon je objavio da njegovi digitalni fotoaparati s izmjenjivim objektivima (digitalni SLR fotoaparati i fotoaparati bez zrcala) već devetnaestu godinu zaredom, od 2003. do 2021., drže prvo mjesto po udjelu na globalnom tržištu.



Canon ključne komponente svojeg sustava za snimanje slika obuhvaćenog u seriji EOS digitalnih fotoaparata s izmjenjivim objektivima - CMOS senzore slike, procesore slika i izmjenjive objektive - razvija pod osnovnim konceptom "brzine, praktičnosti i visoke kvalitete slike". Canon i dalje zadovoljava raznovrsne potrebe korisnika sa svojom širokom lepezom proizvoda, nudeći im sve, od najnaprednijih proizvoda visokih performansi na koje se u svojem radu uvelike oslanjaju profesionalci, preko osnovnih modela za početnike, kojima se pruža mogućnost snimanja slika visoke kvalitete uz jednostavno rukovanje, pa sve do velikog izbora objektiva iz serije RF i EF, koji omogućuju čitavo bogatstvo kreativnog izričaja.

Još za najranijih dana digitalnih SLR fotoaparata, u rujnu 2003., Canon je predstavio svoj revolucionarni model EOS 300D (u drugim regijama poznat i kao EOS Digital Rebel ili EOS Kiss Digital). Taj je fotoaparat predstavljao prekretnicu. Bio je dostupan po povoljnoj cijeni i iznimno lagan te je stoga odmah zauzeo vodeće mjesto po udjelu na globalnom tržištu, postavljajući tako preduvjete za rast na tržištu digitalnih SLR-ova. Canon od tada kontinuirano predstavlja čitav niz revolucionarnih proizvoda, uključujući seriju profesionalnih modela EOS-1D te seriju EOS 5D, koja je utrla put SLR digitalnom videosnimanju. Predstavljen u listopadu 2018., EOS R System nastao je iz Canonovih nastojanja da projektira idealan stalak za objektiv i maksimalno poveća privlačnost svojih novih RF objektiva. Canon od tada neprekidno proširuje raspon kreativnih mogućnosti u snimanju slika te novih mogućnosti vizualnog izraza, pa je u sklopu toga u lipnju 2020. predstavio EOS R5, prvi fotoaparat s mogućnošću 8K videosnimanja.

Canon je tijekom 2021. najavio i predstavljanje modela EOS R3, fotoaparata punog kadra bez zrcala (na tržište pušten u studenome 2021.) s visokim performansama i pouzdanošću kakve su potrebne profesionalcima i naprednim korisnicima te s osam novih RF objektiva. Uz daljnje proširivanje svoje ponude proizvodima kao što je EOS VR System, Canon je devetnaestu godinu zaredom uspio zadržati sigurno prvo mjesto po udjelu na globalnom tržištu. Canon će na temelju svoje osnovne optičke tehnologije nastaviti s usavršavanjem svojih raznolikih tehnologija snimanja slika te dodatno poboljšavati i proširivati EOS seriju fotoaparata i RF/EF seriju objektiva, otvarajući nove mogućnosti snimanja slika za korisnike sa sve raznolikijim potrebama te usput širiti kulturu fotografiranja i videosnimanja. M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike