Mozaik
VIS "FRA VJEKOSLAV MIČUDA"

Koncert duhovne glazbe
Objavljeno 16. travnja, 2022.
Suza u oku korisnika Doma za starije i nemoćne ‘‘Sveta Rita‘‘ Vinkovci dovoljno govori sama za sebe o veličanstvenom koncertu duhovne glazbe Vokalno-instrumentalnog sastava ‘‘Fra Vjekoslav Mičuda‘‘ iz Vinkovaca u Domu ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu. Od početka koncerta publika je pjevala zajedno sa zborom, što će mnogim korisnicima doma ostati u lijepom sjećanju. Na programu su bile korizmene pjesme, a svaka izvedba bila je popraćena velikim pljeskom.

- Iznimno nam je drago što je s nama bio VIS "Fra Vjekoslav Mičuda" i što smo se lijepo družili uz glazbu. U skrbi za naše korisnike veliku pozornost poklanjamo raznim aktivnostima kako bi što kvalitetnije provodili vrijeme, od različitih radionica do ovakvih događanja kao što je ovo priređeno prigodno za Uskrs, a gosti su nam uvijek dobrodošli. Želimo za naše korisnike napraviti najbolje što možemo, ulažemo maksimalno i kad vidimo sretne i zadovoljne korisnike, to nam je nagrada za uloženi trud. Sve radimo s puno ljubavi, uz obilje Božjeg blagoslova, što naši korisnici prepoznaju iz dana u dan. Naša želja je da se u Domu osjećaju kao kod svoje kuće. U planu imamo još jako puno događaja, od književnih i glazbenih večeri te, prvi put, i jednu modnu reviju. Sve imamo isplanirano na radost naših korisnika - istaknula je Mateja Crnković, socijalna radnica u Domu za starije i nemoćne osobe "Sveta Rita" u Vinkovcima.

Prema riječima Ante Miljanića, voditelja VIS-a ‘‘Fra Vjekoslav Mičuda‘‘, uvijek se rado odazovu na humantarne koncerte i to je ono što im puni dušu, nešto kao melem za dušu.

- Kad pjesmom razveselimo korisnike Doma, to je ono najvrjednije. Bilo je baš jako lijepo i kad su nas zvali, nije nam trebalo puno vremena da se organiziramo i posložimo program od sat vremena. Uvijek se prilagodimo svojim programom, a ovaj program za Uskrs uvijek je nešto posebno, kao i za Božić. Mnogi nas zovu na sve strane, jer imamo stvarno veliki spektar pjesama. Posebno nam srce pune ovakvi koncerti u Domu za starije i nemoćne, kao i kad nas zovu na vjenčanja. Jednostavno volimo pjevati i kroz ovakve koncerte upoznamo jako puno ljudi i slušamo tople ljudske priče - rekao je Miljanić.

Korisnici su uživali u prekrasnom nastupu koji će im ostati jako dugo u sjećanju i, kako su nam rekli, jedva čekaju sljedeći koncert. M. Kokaj
Najčitanije iz rubrike